Sudije udara ko god stigne

Objavljeno: 17. 10. 2017 u 14:05h

Vikend koji je za nama sigurno će ostati upisan crnim slovima u analima fudbala Republike Srpske, zbog brojnih nemilih scena, koje se su dešavale na terenima.

Igrači, navijači, ali i fudbalski funkcioneri nezadovoljni dijeljenjem pravde nasrtali su na arbitre, a najgore prošao sudija Radenko Milovanović iz Vlasenice. On je dijelio pravdu na susretu Treće lige RS, grupa istok odigranom u Lokanju između istoimenog domaćina i Čelopeka u kojoj su gosti slavili sa 2:1 (1:2).

“Po završetku susreta Milovanovića su okružile pristalice domaće ekipe, koje nisu bili zadovoljne rezultatom, ali sve se završilo na raspravi. Međutim, tada je neko preskočio ogradu, uhvatio ga za vrat i počeo da davi. Sve je to trajalo dva-tri minuta, a onda ga je snažno glavom udario u lice. Kasnije se ispostavilo da se radi o predsjedniku Fudbalskog kluba Lokanj Radislavu Jankoviću”, rekao je za “Glas Srpske” jedan od očevidaca, koji je želio da ostane anoniman.

Po njegovim riječima Milovanović se krvav nekako uspio izvući iz gužve.

“Medicinsku pomoć zatražio je u Domu zdravlja u Zvorniku, a izjavu je dao u Policijskoj stanici u Kozluku, ali počinilac nije pronađen”, dodao je anonimni izvor.

Pokušali smo da kontaktiramo Milovanovića, koji je rekao da ne smije davati izjave do okončanja postupka, baš kao i Slaviša Jovanić iz Prnjavora, koji je u 35. minutu prekinuo susret Treće lige RS, grupa zapad u Hambarinama između  OFK Brdo i Kladara kod rezultata 1:0 za domaćina. Tada je arbitar dosudio penal za domaću ekipu, a onda su ga gostujući fudbaleri opkolili. U toj gužvi ga je neko udario po leđima, a onda je arbitar iz Prnjavora odlučio da prekine susret, koji je već registrovan službenim rezultatom, 3:0 u korist OFK Brdo.

Desila se još tri prekida ovog vikenda. U Četvrtoj ligi RS, grupa Banjaluka nije završen susret u Bronzanom Majdanu između Gomionice i banjalučke Krajine. Utakmica je prekinuta u 54. minutu pri vođstvu gostiju od 1:0. U tim trenucima je isključen igrač domaćih Nemanja Kopanja. Potom su igrači Gomionice, ali i simpatizeri domaće ekipe opkolili sudiju Nikolu Pećanca i počeli da ga udaraju.

Prekinut je i susret Četvrte lige, grupa Birač između domaćeg Birča i Jadra iz Nove Kasabe u 75. minutu pri rezultatu 0:0 imala je neslavan završetak. Tada je sudija Srđan Borić dosudio penal za domaćin, a fudbaleri Jadra su napustili teren i odbili da nastave susret. Neslavan kraj imao je i susret Šeste lige RS, grupa Bijeljina istok između OFK Zenit i Napretka. Tada je gostujući igrač Mladen Jevtić pljunuo sudiju Njegoslava Boškovića, a u tom trenutku rezultat je bio 3:3.

Kazne

Predsjednik Komisije za takmičenje FS RS Đorđe Starčević je naglasio da se “grešnici” moraju žestoko kažnjavati, bez obzira sa koje strane bili.

“Ne želim da branim arbitre, ali suđenje nije toliko loše, koliko su neki počeli sebi uzimati za pravo u pojedinim situacijama. Međutim, bez obzira ko je kriv, sve treba maksimalno kažnjavati, od igrača do službenih lica, ako se ustanovi da su oni napravili incident ili propust. Samo, ako se bude tako radilo, onda će se ovakve situacije smanjiti na minimum”, rekao je Starčević.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/sudije-udara-ko-god-stigne/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])