KS RS: Kozara pobjedila Slobodu, Mineral za dlaku do senzacije

Objavljeno: 17. 10. 2017 u 18:52h

Kuglaškli vikend u Premijer ligi je otvorila Kozara koja je u 5. kolu dočekala Slobodu. Jedno od najboljih izdanja ekipe Kozare u poslednje vrijeme je viđeno baš na ovom meču a sa igrom i rezultataima sigurno mogu biti zadovoljni i igrači i stručni štab. Otvorio je Šukalo sa 597 protiv Muminovića 529, da bi takođe bez izgubljenog seta Tatić 573 povidio na 2-0. Mandić je nastavio sa dobrim igrama svoje ekipe i sa 598 postavio najbolji rezultat utakmice protiv Samira J. 548. Košpić se našao u startnoj postavi i opravdao ukazano povjerenje i sa 582 preslišao Avdića. Do zadnjeg para utakmica je bila već gotova pa Aleksić i Biber nisu zapinjali pretjerano te sa 550 i 561 su potukli Kasumović/Brkić/Turkeš kombinaciju i Jogunčić M. 549 za ogromnih 8 : 0. Kozara se pomjerila ovom pobjedom u gornji dio tabele .

U istom terminu je igran i najzanimljiviji meč vikenda. Borac je dočekao Mineral i pobjedio sa “tijesnih” 6 : 2. Perduh 546 i Miodrag T. 579 su osvojili lagano uvodne bodove protiv Vasića 531 i Grbića 523 da bi maestralni Kalat sa 641 dobio Ninkovića 556 te okrenuo čunjeve na stranu gostiju. Džajić 596 i Kršić 585 su vodili rovovku bitku a iskusniji je dobio meč poen.  Međutim prava drama je viđena u preostala dva para. Nedovoljno oporavljeni Trklja 576 je morao da okreće protiv Čakrame koji je imao šansu da čunjevima dovede meč do 4 : 4. Ipak čudo se nije desilo, jer se steglo u grudima a i ruci mladom Čakrami, pa je u zadnjem čišćenju našao samo 27, a ništa opušteniji nije bio ni Radonjić koji je našao svega 36 u zadnjem čišćenju pa je iznenađenje izostalo. Borac je mogao da odahne i upiše bitna 3 boda .

Gradski derbi igran je pod Laušem na kuglani Energomont. Ada NB je ugostila Revitu, a bili su uspješniji gosti sa 3 : 5. Prvi par je bio prilično ujednačen a Paštar 567 je sa dosta muke dobio Bjelajca 520 dok je na drugoj strani Mrakodolac prilično lako dobio Slavka P. 509 koji je ove godine neprepoznatljiv. Bojan Novaković 547 je nadigrao Sinišu Andrića 531 da bi na drugoj strani najbolji rezultat utakmice postavio sjajni Gurešić 627 protiv Šućura 544. Nije Peković bio raspoložen za igru pa je završio na samo 539 i jedva osvojenim bodom protiv Prijić Andreja 535 da bi se prava drama odvijala u poslednjem duelu gdje je Đajić krenuo na sve ne bi li izvukao 4-4 protiv Vajkića. U zadnje pune Đajić je i okrenuo čunjeve ali Vajkić u 16. hicu zadnje staze ruši 9 i završava posao oko pobjednika.

Rudar je demolirao slabašnu Vogošću koja iz kola u kolo se pokazuje kao najozbiljniji kandidat da nakon poslednjeg kola se preseli u niži rang, ali sezona je dugačka, svašta se još može izdešavati. Ne pamtimo u izvještajima kad smo imali 3 rezultata ispod 500 u jednoj ekipi PL ali i to je moguće. Rudaar je svakako odigrao dobro u ovom meču, Bešić je na početku povukao sa 589 da bi Karahodžić sa 605 zacrtao najbolju cifru dana. Turudija 582 i Dundić 576 su priveli posao kraju a ni solidni Salman sa 564 nije bio dovoljan gostima za bod.

Bosna je dočekala šampione…i pretrpjela ubjedljiv poraz od 1:7 i -170 čunjeva. Petrici su osvojili oba boda na početku s bolji je bio Ivan sa 591 naspram Perinih 551. Avdagić i Nurudinović sa 549 su završili svoje nastupe. Šahović je za domaće bio prilično u lošem izdanju pa su Mišetić i Malenica  566 riješili pitanje pobjednika praktično nakon druge izmjene. Ganić 551 je spasio čast domaćih protiv Mišetić A. da bi Šarac 567 bio bolji od Lukhodžića 547.

Rezultate možete pogledati ovdje.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ks-rs-kozara-pobjedila-slobodu-mineral-za-dlaku-do-senzacije/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot