RK Borac: Zrinjski konačno pada!

Objavljeno: 6. 10. 2017 u 19:03h

Stručni štab i rukometaši Borca sa optimizom očekuju derbi meč sa Zrinjskim kojeg igraju u nedjelju, 8. oktobra u Mostaru (20 časova).

Domaćin je ostao dužan Banjalučanima kojeg su prošle sezone dobili u dva navrata pred svojim navijačima. Prvo u borbi za premijerligaške bodove (25:24), a nakon toga i u polufinalnu Kupa BiH (30:26) nakon čega su osvojili trofej.

Treće kolo

Parovi trećeg kola, subota: Izviđač – Sloga, Kakanj – Bosna (S), Slavija – Goražde (19 časova), nedjelja: Vogošća – Derventa (17), Zrinjski – Borac (20), odigrano ranije: Bosna (V) – Konjuh 28:24.

“Nisam prošle sezone bio na klupi Borca, ali sam ubijeđen da će moji igrači učiniti sve da ostvarimo dobar rezultat. Sigurno je da nas čeka teška utakmica, ali i uzavrela atmosfera u dvorani u Mostaru. Vjerujem da ćemo izdržati sav taj pritisak i da ćemo imati snage da se kući vratimo neporaženi” – istakao je trener rukometaša Borca Bojan Unčanin.

Vladan Đurđević počeo je sezonu sa osam golova u nedavnom trijumfu nad Maglajom (34:19). On je jedan od rijektih igrača koji je prošle sezone nosio dres Borca u okršajima sa rivalom iz Mostara.

“Tada nismo imali sreće i doživjeli smo neuspjehe u oba ta duela. Vjerujem da će sada biti potpuno drugačije i da ćemo konačno prekinuti tu mini-seriju loših rezultata na ovom gostovanju. Radili smo dobro tokom cijele nedjelje i sa te strane potpuno spremno dočekujemo megdan sa Zrinjskim” – poručio je Đurđević.

Borac ni u Mostaru neće biti u najjačem sastavu. Zbog povreda izostaju Marko Komnenović i Dean Šešić kao i Nemanja Bezbradica, koji će uskoro na operaciju koljena. Kako trenutno stvari stoje za ovog pouzdanog rukometaša je već sada završena sezona.

Izvor: Srpskacafe/S. B.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rk-borac-zrinjski-konacno-pada/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])