Zlatnim djevojkama po 20.000 KM, uskoro i penzije!

Objavljeno: 5. 10. 2017 u 10:30h

Predsjednik Srpske Milorad Dodik donirao je po 20.000 KM odbojkašicama Tijani Bošković, Brankici Mihajlović i Jeleni Blagojević nakon što su na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu osvojile zlatnu medalju za Srbiju.

Na prijemu u Palati Predsjednika Srpske, koja je bukvalno bila “pod opsadom” brojnih navijača odbojkaške selekcije Srbije, Dodik je istakao da je posebno srećan jer veliki broj sportista i sportiskinja iz Srpske brane boje Srbije i zahvalio odbojkašicama na osvojenom zlatu.

“Čast mi je što mogu da dodijelim po 20.000 KM i ponosan što u brojim sportovima naši sportisti iz Srpske ne samo da su reprezentativci Srbije, već bih rekao i nosioci igre u nacionalnim selekcijama. Zato sam pokrenuo inicijativu da se osvjačima medalja na velikim takmičenjima za Srbije dodijeli i nacionalna penzija”, izjavio je Dodik.

Odbojkašica iz Brčkog Brankica Mihajlović, iako promukla od slavlja, zahvalila je svim navijačima i predsjedniku RS na podršci tokom šampionata Evrope i priznala da svima u ovim vremenima dobro dođe i finansijska nagrada.

„Ali, naravno novac nije primaran u našem bavljenju ovim sportom i nadam se da ćemo u budućnosti biti još bolje i da ćemo osvojiti još medalja.“

Njena koleginica iz Bileće Tijana Bošković nije željela mnogo da priča zbog evidentnog umora, ali se pristojno zahvalila svima na lijepom dočeku.

„Nadam se da će ovo postati tradicija“, rekla je Boškovićeva, a na njene riječi se nadovezao predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić rekavši da je energija navijača i iz Srpske u dobroj mjeri doprinijela osvajanju titule „Starog kontinenta“.

Njegov kolega predsjednik Odbojkaškog saveza Srpske Milutin Popović te takođe zahvalio svima na zajedničkom radu i velikom uspjehu čija je kruna upravo osvajanje zlata u Azerbejdžanu.

Izvor: Mondo / Autor: Nebojša Šatara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/zlatnim-djevojkama-po-20-000-km-uskoro-i-penzije/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot