Banjalučani u Beču bodre Srbiju zastavom dugom 27 metara

Objavljeno: 5. 10. 2017 u 16:13h

Na utakmicu Austrija – Srbija, koja se igra sutra uveče, krenuli su i navijači iz Republike Srpske. Nose i trobojku dugačku čak 27 metara, koja će se vijoriti na tribinama stadiona.

“S vjerom u Boga idemo u Beč, da naša Srbija ovjeri vizu za Mundijal u Rusiji. Bićemo svim srcem i glasom uz našu fudbalsku reprezentaciju protiv Austrije. Nosimo i najveću srpsku zastavu, od čak 27 metara, koja će se sutra uveče vijoriti na tribinama u Beču. Želimo da naši orlovi vide da su Banjaluka i Republika Srpska uz njih i da nam mnogo znače”.

Ovako za “Novosti” započinje priču grupa momaka iz Banjaluke, koja putuje u Beč da bodri izabranike Slavoljuba Muslina. Zlaja, Boki, Rašo, Sandro, Skenda, Buđavi i Buco u dahu pričaju o očekivanjima, ali i ljubavi prema reprezentaciji Srbije.

“Ovaj put se organizovalo nas 16, ali da je bilo još karata išlo bi nas i više. Ulaznice smo nabavili preko naših ljudi u Ulmu, Beogradu i Salcburgu. Imamo na desetine poziva Srba, koji takođe sutra stižu u Beč iz cijele Evrope, da se vidimo prije utakmice”, priča Zlaja, “kapiten” navijačke ekipe iz Banjaluke.

Kako kaže, nema utakmice reprezentacije Srbije na koju nisu išli kada se igralo u Beogradu, a kada je bilo mogućnosti išli su i na gostovanja.

“Poslije Beča, sljedeće gostovanje je Rusija. Takav je dogovor. U Beogradu smo pratili i rukometaše, košarkaše, vaterpoliste, a sašili smo srpsku trobojku od 27 metara i sa ponosom je nosimo na sve utakmice duže od decenije. Krase je četiri slova ‘S’, dvoglavi orao i natpis RS i Banjaluka. Kada ulazimo na ‘Marakanu’ i postavljamo zastavu, skandira nam cijeli stadion. Mnogo nam znači podrška braće sa one strane Drine”, priča Zlaja.

Bojan Milašinović, tekstopisac, kaže da za njih nema podjele na navijače Zvezde i Partizana kada igra Srbija.

“Na utakmice smo išli i kada su mnogi okretali leđa fudbalskoj reprezentaciji. Kada nije išlo, i kada se ispadalo vrlo brzo u kvalifikacijama zbog loših rezultata”, priča Bojan.

Ova grupa Banjalučana je poznata i po humanitarnom radu, jer su više desetina puta nosili pomoć Srbima na Kosovu i Metohiju. Na to su, kažu, posebno ponosni.

Carinik: Ovo je šverc svile

“Kada smo napravili džinovsku zastavu i krenuli za Beograd na utakmicu fudbalske reprezentacije sa Litvanijom, na granici sa Hrvatskom carinik nas pita šta nosimo. Ja kažem zastavu. On nam reče da se parkiramo sa strane i zatraži da je pokažemo. Otvorim gepek, a kad je carinik vidio zastavu od 27 metara reče: ‘Ljudi, pa ovo nije zastava, ovo je šverc svile’. Ipak su nas pustili da idemo preko Hrvatske. Na izlazu iz Hrvatske, carinik, kome je već javljeno da nosimo zastavu, samo nam reče: ‘Sretno momci.’, uz osmijeh se prisjeća Zlaja.

Izvor: novosti.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjalucani-u-becu-bodre-srbiju-zastavom-dugom-27-metara/||claudebot