Šampionima veliko priznanje iz Evrope, sada trebaju podršku iz Banjaluke i RS

Objavljeno: 4. 10. 2017 u 18:13h

Košarkaški klub invalida Vrbas je dobio veliko priznanje da bude domaćin grupe A preliminarne runde Euro Lige 3, koja će se održati u Banjaluci od 08. do 11. marta 2018. godine.

Vrbas je za izbor domaćina grupe pobjedio Francusku i Austriju, pri čemu je Komitet jednoglasno glasao za Vrbas zbog njihove odlične organizacije prije dvije godine.

“Naša grupa je dosta teška, u pitanju su ekipe koje imaju budžete preko milion eura, osim ekipe iz Poljske koja ima oko 500 000 eura”, navode iz KKI Vrbas.

Grupa A: KKI VRBAS Banjaluka RS (BIH)

Turk Cell (TUR)

Handi Sud Basket Marseille (FRA)

Flink Stones (AUT)

KS PACTUM Scyzory Kielce (POL)

Vrbas će pokušati da osvoji prvo mjesto i izbori plasman na final four koji će se održati u Španiji.

“Moramo se dogovoriti zajedno sa gradom, resornim ministarstvom i Vladom RS o organizaciji. Turci su već najavili dolazak oko 300 navijača, Francuzi takođe, tako da će to biti praznik košarke u Banjaluci. KKI Vrbas će u subotu i nedjelju 07. i 08.10.2017. učestvovati na turniru u Sanskom Mostu, gdje učestvuje šest ekipa i to će nam dobro doći za pripremu nove sezone koja počinje 04. novembra, a već 05. novembra prvo kolo NLB lige u Zagrebu.

Nažalost, nismo obezbjedili ni jedna nova kolica, ali se trudimo. Uspjeli smo za 5000 KM kupiti točkove, žice, osovine, gume i ležajeve kako bismo koliko toliko unaprijedili kolica, ali to je jako malo. Planovi Vrbasa u novoj sezoni su veliki kao i uvijek. Nažalost, sve zavisi od finansijskih sredstva, došli smo na jako visok nivo i grijeh bi bilo da ne nastavimo tako dalje. Ovo je više od sporta, rehabilitacija, socijalizacija, humanizacija, to je sport paraplegije i dječije paralize”, navodi se u saopštenju KKI Vrbas.

Izvor: Blmojgrad/Igor Požgaj

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/sampionima-veliko-priznanje-iz-evrope-sada-trebaju-podrsku-iz-banjaluke-i-rs/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot