Banjaluka okupila oko 500 džudista (Foto)

Objavljeno: 3. 10. 2017 u 15:30h

Proteklog vikenda u Banjaluci je održan 11. Međunarodni kup Stevan Marković koji je okupio oko 500 džudista iz pet zemalja.

Džudo klub „Banjaluka“ još jednom se pokazao kao dobar domaćin uspješnom organizacijom memorijalnog takmičenja koje je održano pod pokroviteljstvom predsjednika RS Milorada Dodika, dok je predsjednik organizacionog odbora bio ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Takmičenje je svečano otvorio direktor Policije RS Darko Ćulum.

U ekipnoj konkurenciji najbolji su bili džudisti CSKA iz Sofije, drugo mjesto pripalo je Džudo klubu Banjaluka, a treće beogradskom Partizanu.

“U pojedinačnoj konkurenciji imali smo oko 490 prijavljenih takmičara iz 39 klubova, odnosno pet zemalja, što je impozantan broj s obzirom da su se u isto vrijeme u regionu održavala tri takmičenja istog ranga. Organnizovan je ručak za sve tamičare i službena lica, imali smo i muzički program i reakcije učesnika su jako dobre, svi su zadovoljni“, rekao je Zoran Ćup, predsjednik Džudo kluba „Banjaluka“.

Takmičari ovog kluba bili su najuspješniji u pojedinačnoj konkurenciji  sa osvojenih 10 zlatnih medalja, devet srebrnih i 19 bronzanih medalja.

“To je naša perspektiva, imali smo uspješne takmičare od kategorije mlađih poletaraca do kadeta“, rekao je Ćup.

On je još jednom podsjetio da je za razvoj džudo sporta potrebno značajnije ulaganje državnih institucija, kao i formiranje džudo lige.

„Mi ovdje nemamo šansu da širimo vrhunski sport, već ovaj bazični, rad sa djecom, sve do nivoa kadeta. Sport u svakom slučaju nije dobio materijalnu podršku države, pa ni džudo, a stanje u zemljama regiona je bolje kada je ulaganje u džudo u pitanju“, rekao je Ćup.

„Kada bismo imali ligu onda bi kvalitetni džudisti vukli i ostale, dok im sada preostaje samo razvoj kroz kampove, ali oni iziskuju mnogo novca, pa i oprema je skupa. Jedan kimono je 300 evra, a trebaju vam dva, a i oni se trebaju mijenjati svake dvije godine“, dodao je Ćup.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjaluka-okupila-oko-500-dzudista-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot