Ljubišić i Đurđević nosili Borac m:tel do +15! (Foto)

Objavljeno: 1. 10. 2017 u 10:44h

RK Borac m:tel ubjedljivom pobjedom nad Maglajem 34:19 (12:11) krenuo u odbranu titule šampiona Bosne i Hercegovine.

Nakon što su u prvom kolu bili slobodni, rukometaši Borca u subotu uveče su dočekali ekipu Maglaja, koja je na startu šampionata bila bolja od Dervente 33:25, i zabilježili ubjedljivu pobjedu.

Borac – Maglaj 34:19 (12:11)

Trebalo je malo vremena da se nova, podmlađena ekipa Borca, sa novim trenerom Bojanom Unčainon razigra, prvo poluvrijeme završeno je praktično u “egalu”, a onda je Borac zaigrao šampionski i krenuo da melje protivnika.

Iako je u dvorani bilo tek nekoliko stotina gledalaca, rukometaši Borca priredili su odličnu predstavu svojim navijačima, koji su na kraju mogli da vide poslastice poput “cepelina”, pogotka sa pola terena pa i svojevrstan “dribling” odlično raspoloženog golmana Bojana Ljubišića.

Golman Borca u “generalnoj probi” protiv Gračanice imao je 19 odbrana, a u subotu uveče imao je tek tri manje i upravo je on svojim odbranama, posebno u drugom poluvremenu dodatno ulijevao samopouzdanje svojim saigračima.

Sjajne partije pružili su i Vladan Đurđević koji je bio najbolji strijelac sa osam golova, te Srđan Mijatović, Dejan Unčanin i Armin Marić, koji su postigli po pet pogodaka.

U gostujućem taboru prva imena utakmice u dvorani „Borik“ bili su Sedžad Abdurahmanovic sa četiri pogotka, te Selvedin Omahić i Jasmin Omerović sa golom manje.

Borac je dobro otvorio meč i nakon četiri vezana gola Đurđevića stigao do 5:1, međutim seriju crveno plavih prekinuo je tajm-autom trener gostiju Mahmut Obralić. Odmah nakon toga Abdurahmanovcić je smanjio na 5:2, a potom je Maglaj nakon isključenja Marića dobro iskoristio igrača više i krenuo da smanjuje rezultat.

Uprkos dobrim odbranama Ljubišića Maglaj je napravio seriju 6:0 i preokrenuo na 5:7, natjeravši Bojana Unčanina da zove tajm aut.

Borac je konačno posložio odbranu kod rezultata 6:8 i sa četiri vezana gola, od kojih su dva gola Dejana Unčanina iz sedmerca, preokrenuo na 10:8, potom je imao i 12:10, ali su gosti do rkaja prvog poluvremena smanjili na gol zaostatka 12:11.

Drugo poluvrijeme počelo je pogotkom Hercegovca, a onda i isključenjem Mijatovića, međutim, iako su imali igrača manje, rukometaši Borca nisu stali.

Vjetar u leđa dao im je Ljubišić odbranivši sedmerac Mehinagiću, a sa dva vezana gola Marića Borac se “odlijepio” na 15:11.

Da će se ove godine moći mnogo ozbiljnije računati na njega pokazao je mladi Marko Ćeranić, koji je na isteku deset minuta igre u drugom dijelu prvo povisio na 17:12, potom in a 18:12, nakon čega treneru gostiju nije preostalo ništa drugo nego da zove tajm aut.

Za razliku od prvog poluvremena, ovog puta taj potez nije uspio da vrati njegovu ekipu i Borac je vrlo brzo sa 18:14 stigao na 24:14, nakon gola Đurđevića.

Pojednostavljeno, izgledalo je to ovako: odbrana Ljubišića – pogodak na drugoj strani, a sve je na kraju začinjeno potezima koji su izazvali oduševljenje domaće publike.

Golman Ljubišić maestralnu partiju na golu krunisao je presječenim kontranapadom nakon koga je “driblingom” izbjegao faul i zaslužio aplauz u Boriku.

Egzibicija je bilo in a drugoj strani, a akter je bio Vladan Đurđević, koji je u dva napada izveo dvije majstorije. Prvo je postigao gol “cepelinom”, a ubrzo potom vidio je da je protivnički golman daleko od gola i šutirao sa svoje polovine i zabio prelijep pogodak.

Serija Borca trajala je sve do gola Karabegovića koji je konačno postigao pogodak za 24:15.

Dvocifrenu prednsot vratio je Ćelić, koji je potom morao i van terena zbog isključenja, međutim nije bilo povratka za ekipu Maglaja.

Novom serijom 5:0 Borac je stigao do 31:16, nakon pogotka Nježića, pobjeda je bila više nego osigurana, a trener Bojan Unčanin pružio je u posljednjih pet minuta priliku svim mlađim igračima.

Meč u Boriku zaključio je Hercegovac pogotkom u posljednjoj sekundi za konačnih 34:19.

Sljedeći meč Borac igra protiv Zrinjskog.

Izvor: Mondo / Autor: Goran Arbutina / Foto: Vedran Ševčuk

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ljubisic-i-durdevic-nosili-borac-mtel-do-15-foto/||claudebot