Za ovog Banjalučanina bodibilding je umjetnost (Foto)

Objavljeno: 27. 9. 2017 u 17:38h

Benjamin Vidović iz Banjaluke nije kao njegovi vršnjaci odlučio da se bavi popularnim sportovima fudbalom, košarkom ili tenisom.

Mnoge od popularnih sportova je probao i trenirao ali je shvatio da ga  umjesto lopte više zanimaju tegovi.

Ovaj osamnaestogodišnjak bodibildingom se bavi već nekoliko godina.

“U bodibildingu sam se najviše pronašao iz razloga što je to sport koji se živi 24 sata dnevno. U svakom trenutnu morate voditi računa o tome šta jedete, koliko vode pijete, kada idete na spavanje, a pored toga smatram i da je to jedan vid umjetnosti u kojem gradite i vajate svoje tijelo na način koji smatrate da je po vama najsavršeniji”, priča Benjamin.

On je prije nekoliko dana izašao na svoje prvo takmičenje u Bihaću koje je bilo međunarodnog karaktera i gdje su učestvovali takmičari iz sedam država. U tako jakoj konkurenciji uspio je da zauzme treće mjesto u kategoriji -75 kg juniori .

“Za takmičenje sam se spremao nekoliko mjeseci, najteže je bilo zadnjih nekoliko dana, ali uz jaku volju uspio sam i to da preguram”, kaže Banjamin.

Smatra da je u Banjaluci bodibilding slabo zastupljen, a tome u prilog govori i činjenica da ne postoji ni jedan bodibilding klub.

“Za sve se moram snalaziti sam. Srećom imao sam druga koji mi je mnogo pomogao oko ishrane i bio je najveća podrška kad je bilo najteže. Bodibilding kao sport nije skup, ali način zivota koji se mora živjeti dok se bavite ovim sportom jeste. Dosta novca se troši na zdravu hranu, proteine, meso i ostale suplemente”, objašnjava Benjamin.

Na vječitu dilemu šta je važnije u ovom sportu – genetika ili trening odgovara da je trening važniji od genetike. Ističe da većina ljudi misli da je genetika važna a u suštini ni sami ne znaju kakva im je genetika.

“Prvo treba da se posveti određeni dio vremena za trening da se vidi rezultat i kakvu genetiku posjedujemo”, rekao je Benjamin i dodao da pored bodibildinga ne želi da zapostavi školovanje i da se nada da će postati medicinski radnik jer ide u četvrti razred medicinske škole.

Pored toga želi da se nastavi baviti bodibildingom i da postane slavan i ugledan sportista.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/za-ovog-banjalucanina-bodibilding-je-umjetnost-foto/||claudebot