Miljan Ljubenović, fudbaler Krupe: Proradile emocije poslije gola u derbiju

Objavljeno: 26. 9. 2017 u 12:03h

“Inače nemam običaj da skidam dres nakon postignutog gola, ali sve emocije su proradile tada i bio sam presrećan. Nije mala stvar dati gol u ovakvom derbiju protiv Borca.”

Kazao je ovo fudbaler Krupe Miljan Ljubenović (22), koji je postigao vodeći pogodak za svoju ekipu u pobjedi nad Borcem od 2:0 u prvom ligaškom meču ovih ekipa. On nije postigao bilo kakav gol, već jedan od najljepših ove sezone u Premijer ligi BiH, pošto je odlično šutirao sa nekih 25 metara. Omaleni ofanzivac tako je trasirao put svojoj ekipi ka pobjedi, a to mu je prvenac u ovom prvenstvu nakon dvije zabilježene asistencije.

“Mojim pogotkom slomili smo njihov otpor, ali nadam se da ću nastaviti niz golova i asistencija. Bila je to tvrda utakmica na početku, oni su dobro stojali prvo poluvrijeme. Igrali smo po njihovom ritmu, nismo imali rješenja za tu postavku i šanse, sve se dešavalo na sredini terena. Bio je sastanak na poluvremenu, trener nam je dao instrukcije da ubrzamo igru, da pokušavamo sa šutevima. Krenuli smo malo brže i došla su dva šuta, ne zna se koji je bolji gol. Tu smo prelomili, a znamo dobro da sačuvamo prednost na našem terenu, što smo i uradili”, istakao je Ljubenović.

Ovim trijumfom ekipa iz Krupe na Vrbasu skočila je na četvrto mjesto na kojem su završili prošle sezone. Tada su bili prava senzacija u Premijer ligi BiH, a Ljubenović vjeruje da mogu ponoviti nešto slično.

“Ekipa je ista, plus što smo se pojačali, hemija je i dalje u svlačionici. Bilježimo dobre rezultate iako start nije bio dobar, ali vraćamo se. Imali smo tri vezane pobjede prije poraza od Željezničara, polako se vraća prepoznatljiva igra i atmosfera iz prošle sezone. Nadam se da ćemo ovako nastaviti i da ćemo izboriti plasman u Ligu za prvaka”, kazao je Ljubenović.

Pred “plavo-bijelima” je još jedan težak meč prije reprezentativne pauze, jer nakon Željezničara i Borca slijedi gostovanje Sarajevu.

“Ovaj trijumf nam dosta znači, posle poraza od Željezničara od 1:4 skupili smo snage da se psihički vratimo. Borac je veći klub, a mnogi su meč najavljivali kao derbi, bilo je i malo pritiska, tako da nam je ova pobjeda dosta donijela. Sada rasterećeno idemo u Sarajevo, da se nadigravamo”, zaključio je Ljubenović.

“Jao, bože, šta ću ovdje”

Miljan Ljubenović u Krupu je došao u ljeto 2015. godine iz Spartaka Subotice i kako je kazao, nije se pokajao.

“Kada sam došao iz Spartaka u malo mjesto gdje se igrala Prva liga RS rekao sam: “Jao, bože, šta ću ja ovdje”, ali kasnije sam shvatio da je to jedna velika porodica. Ljudi su uložili emocije i sve što imaju. Pravile su se svlačionice, ulaskom u Premijer ligu radilo se na tribinama, uložilo se dosta toga da možemo da igramo. Oni ovo smatraju kao svoj dom i ja sam ga prisvojio. Treću godinu igram u Krupi, nikada nisam pomislio da nešto ne štima. Krupa je nevjerovatna sredina”, kazao je Ljubenović.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Danijel Radujković

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/miljan-ljubenovic-fudbaler-krupe-proradile-emocije-poslije-gola-u-derbiju/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot