Željina mladost nema limite

Objavljeno: 21. 9. 2017 u 17:54h

Mlada, poletna ekipa banjalučkog Željezničara pokupila je simpatije prvoligaškog karavana Republike Srpske poslije šest odigranih kola u debitantskom nastupu u ovom rangu.

Tim sa velikim potencijalom i izuzetno jakom omladinskom školom, prvi put se dokopao Prve lige i sada sigurno drži poziciju na sredini tabele. Trener i igrač Branislav Krunić na raspolaganju ima ubjedljivo najmlađi tim sa jedva punoljetnim sastavom, a fudbalska javnost mogla se uvjeriti da je riječ o veoma talentovanoj generaciji. Ističu se štoper i reprezentativac Srbije Jovan Vladimir Pavlović, kapiten Dejan Bosančić i ubitačni napadač Bojan Marković, koji predvodi prvoligaške golgetere sa četiri pogotka, a sa više od 60 golova bio je najbolji strijelac Druge i Treće lige Srpske.

“Gotovo cijeli tim ponikao je u našoj školi, koja je nedavno proslavila deset godina postojanja. Ove utakmice predstavljaju veliko iskustvo za moju premladu ekipu. Radimo postepeno, ne preskačemo stepenike i usmjereni smo na afirmaciju naše djece, a naravno i postizanje rezultata. Jedno bez drugog ne može, kvalitet fudbala mora biti visok i cilj nam je da igramo Premijer ligu sa našim igračima. To jedino može uz kvalitetan rad, počinjemo sa petogodišnjom djecom, pratimo njihov biološki razvoj, a samim tim i fudbalski. Napretkom djece razvijaće se i klub, a na nama je da stvorimo uslove kako ne bi kaskali ni u čemu” – rekao je Krunić.

“Željo” je u prethodne dvije sezone nezaustavljivo protutnjao do Prve lige i bez pravog konkurenta došao do ovog nivoa. Veliki je to uspjeh, s obzirom na mladost i neiskustvo ekipe, ali i jasna potvrda njihovog dragocjenog talenta. Nije to ostalo nezapaženo od strane bogatijih klubova, koji su bacili oko na neke igrače.

“Svakako da ima zainteresovanih klubova, do sada im je smetnju predstavljalo što smo igrali u nižem rangu, a ne bih se iznenadio da nas u zimskom prelaznom roku napusti neki fudbaler. Ne plašimo se takvog epiloga, jer imamo spremne nasljednike. Sve ide postepeno, ali brže nego što smo očekivali. Djeca su strašno disciplinovana i posvećena, iznenađen sam kako prihvataju neke stvari. Apostrofiram im da u njihovom uzrastu nisam razumio neke stvari kao što ih oni sada shvataju i tu su u prednosti. Konstantno im to ponavljam da bi imali motiv i nešto dostigli pa neka to bude minimum moja karijera” – dodao je Krunić.

Dug prema fudbalu

Bivši fudbaler Leotara, Borca, Toma, Moskve i drugih Branislav Krunić imao je bogatu karijeru, a sada je u ulozi trenera-igrača.

“Fudbal mi je u krvi, dao mi je mnogo pa osjećam potrebu da mu vratim. Želim da ovim momcima prenesem znanje, razvijam se kao trener i moram da napredujem kao što se i oni razvijaju. Završio sam fakultet sportskih nauka, u procesu sam za dobijanje UEFA Pro licence koja je najviši trenerski stepen” – rekao je Krunić.

Izvor: Glassrpske/Ivan Dragičević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/zeljina-mladost-nema-limite/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot