Tri navijača Borca završili u policiji zbog kamenovanja automobila u Jajcu

Objavljeno: 21. 9. 2017 u 18:54h

Trojica navijača FK Borac iz Banjaluke zadržana su u srijedu u Policijskoj stanici Jajce zbog sumnje da su počinili krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

Njima se na teret stavlja da su kamenicama gađali automobil u kojem je bio H.Đ., kojem je zajedno sa suvozačem M.B. pružena ljekarska pomoć. Ovo su saopštili iz MUP-a Srednjobosanskog kantona, gdje se dodaje da je do incidenta došlo na dionici puta Donji Vakuf – Jajce. Na

vijači su izašli iz autobusa i kamenicama gađali automobil koji je išao iz Donjeg Vakufa. Pripadnici Jedinice za specijalne namjene su u mjestu Babin Potok zaustavili autobus s navijačima. U PS Donji Vakuf je obavljena kriminalna obrada, nakon čega su L.J., (1994) G.B. (1996) i S.C. (1996) iz Banjaluke zadržani u stanici.

Navodno je na istoj dionici došlo do sukoba navijača Borca s pristalicama sarajevskog Željezničara pred susrete šesnaestine finala Kupa BiH.

“Koliko sam ja upoznat, nije došlo do fizičkog sukoba, ali je pričinjena materijalna šteta na autobusima”, kazao je Dejan Lukendić, direktor Borca.

Borac u narednom kolu BHT Premijer lige BiH ide u goste Krupi i, kako se ovo ne bi ponovilo, održan je sastanak rukovodstva Policijske uprave Banjaluka s elnicima ova dva kluba. Meč se igra u nedjelju (15.30) u Krupi na Vrbasu i na njemu se očekuje veliki broj navijača “crveno-plavih”.

Željko Spasojević, načelnik CJB Banjaluka, istakao je da će policija učiniti sve da svi učesnici meča budu bezbjedni i ovaj meč nije ocijenio kao susret visokog rizika. Miroslav Balaban, direktor Krupe, kazao je da se svi trude da susret prođe u fer i sportskoj atmosferi.

Izvor: Nezavisne/Vladimir Grbić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/tri-navijaca-borca-zavrsili-u-policiji-zbog-kamenovanja-automobila-u-jajcu/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot