Mladi Banjalučanin velika nada karatea Republike Srpske

Objavljeno: 20. 9. 2017 u 18:46h

Osvajanjem zlatne medalje u konkurenciji kadeta na prvenstvu Republike Srpske održanom u Višegradu član Karate kluba Energija Pavle Dujaković samo je nastavio sjajan niz odličnih rezultata započet još 2009. godine kada se počeo baviti ovim sportom.

Ovaj 15-godišnjak od samog početka karate trenira u ovom banjalučkom klubu pod komandnom palicom trenera Branka Derajića i Borisa Popović i od tada je osvojio više od 150 medalja. Teško je pobrojati sve uspjehe ovog vlasnika smeđeg pojasa, ali su po njegovim riječima medalje sa svjetskog Kupa za sada najveća ostvarenja.

“U konkurenciji djece dva puta sam osvajao zlato, ove godine u Umagu među kadetima bio sam drugi. Ove godine nastupio sam i na evropskom prvenstvu u Sofiji, gdje sam poražen u trećem kolu, odnosno u osmini finala od Rumuna” – naglasio je Dujaković.

Na domaćoj sceni je već godinama neprikosnoven.

“Zlato iz Višegrada je dobra uvertira za prvenstvo BiH krajem ovog mjeseca, koje će biti izborno za odlazak na Svjetski šampionat na Tenerifama. Očekujem da izborim plasman na najveću smotru” – nastavio je Dujaković.

Trenutno se nalazi na petom mjestu svjetske rang-liste, što mu u ovom trenutku garantuje odlazak na Olimpijske igre mladih naredne godine u Buenos Ajresu.

“Na ovoj smotri nastupiće osam najboljih sa liste i za sada sam među njima. Bodovaće se i SP, kao i premijer liga za djecu, čiji će turniri naredne godine biti u Meksiku, Italiji i Bugarskoj, te svjetski Kup. Trebalo bi da nastupim na svim ovim takmičenjima, osim Meksika i nadam se da ću uspjeti za se zadržim među elitom. A, onda ću u Argentini pokazati šta znam” – dodao je Dujaković.

Energija

Na nedavnom prvenstvu Republike Srpske klub za koji se takmiči Pavle Dujaković, Energija, je bio najuspješniji sa 18 osvojenih medalja (deset zlatnih, dvije srebrne i šest bronzanih).

“Još jednom smo potvrdili da smo u Srpskoj bez premca, a prvo ime našeg kluba je sigurno Dujaković. Ako nastavi da se razvija ovim tempom, o njemu će se u budućnosti sigurno još mnogo čuti” – naglasio je trener Energije Boris Popović.

Izvor: Glassrpske/Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/mladi-banjalucanin-velika-nada-karatea-republike-srpske/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot