KUP BiH: Borčevih osam komada!

Objavljeno: 20. 9. 2017 u 19:04h

Banjalučki Borac je jednom od najubjedljivijih pobjeda u klupskoj istoriji osigurao plasman u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine. Krupa protutnjala kroz Grude.

Nakon što je u utorak Rudar Prijedor osigurao plasman među 16 najboljih ekipa najmasovnijeg takmičenja u BiH, danas su bili na rasporedu preostali mečevi.

Borac je protiv Fudbalskog kluba Vitez posao oko prolaska završio već u prvom poluvremenu, da bi u nastavku postigao još pet pogodaka – 3:8 (1:3).

Het-trik u dresu Banjalučana postigao je Petar Kunić, po dva gola upisali su Predrag Zekanović i Ivica Guberac, dok je jednom mrežu domaćina tresao Boris Raspudić.

Siguran plasman među 16 najboljih timova ostvarili su i fudbaleri Krupe, koji su sa četiri gola savladali domaće Grude – 0:4 (0:2).

Dva pogotka za izabranike Slobodana Starčevića postigao je Elvir Koljić, a po jednom su se u strijelce upisali Stefan Barić i Alen Nuhanović.

U derbijima ove faze takmičenja, aktuelni osvajač Široki Brijeg je savladao Radnik u Bijeljini (0:1) golom Stjepana Lončara u 56. minutu, dok je u Doboju kod Kaknja, odluka o putniku u dalje takmičenje pala nakon jedanaesteraca pošto su Mladost i Sarajevo igrali bez golova. Sretniji i spretniji bili su domaći fudbaleri sa “kreča” i prošli u osminu finala.

Rezultati

Metalege BSI – Željezničar 0:1

Mladost DK – Sarajevo 0:0 penali 1:0

Rudar Prijedor – Tekstilac Derventa 1:1 penali 4:3

Radnik Bijeljina – Široki Brijeg 0:1

Sloga Simin Han – Zrinjski 1:0

Zvijezda 09 – Bosna Visoko 2:0

FK Vitez – Borac BL 3:8

Slaven Živinice – Čelik 2:2 penali 2:3

Leotar – Kozara 1:0

Velež Mostar – Olimpik 1:3

Ljubić – NK Vitez 0:6

Bratstvo Gračanica – Sutjeska Foča 6:1

Azot Vitkovići – Sloboda 1:2

Svatovac – Slavija

Grude – Krupa 0:4

TOŠK – GOŠK 2:2 (penalima 4:5)

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kup-bih-borcevih-osam-komada/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot