Banjaluka želi stabilan i jak Borac

Objavljeno: 20. 9. 2017 u 14:58h

Članovi uprave FK Borac sa gradonačelnikom Banjaluke razgovarali o finansiranju kluba, planovima i potrebama kako bi ovaj premijerligaš postao stabilan i samoodrživ klub.

Rukovodstvo fudbalskog kluba Borac održalo je danas sastanak sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem i njegovim saradnicima na kojem su razgovarali o funkcionisanju kluba, planovima i ciljevima, te načinima na koji bi se mogao unaprijediti klub.

„Fudbalski klub Borac  je jedno od najpoznatijih sportskih imena i klub kome sportska javnost u gradu posvećuje mnogo pažnje. Vidjeli ste početkom ove lige i povratkom Borca u Premijer ligu BiH koliko je publike bilo i da su prva, a potom i ostale utakmice bile jako posjećene i da sportka javnost dosta očekuje od Borca. Uprava FK nas je danas informisala o svojim planovima, kako sportskim, tako i poslovnim. Grad sa svoje strane ima namjeru da prati stanje, svima nam je u cilju da Borac bude u Ligi 6, a rednjeročno gledano stalni cilj u ovoj ligi mora da bude borba za sami vrh, a onda i učešće u evropskim takmičenjima“, rekao je gradonačelnik Banjaluke igor Radojičić.

On je rekao da je sa upravom Borca razgovarao o finansiranju kluba iz budžeta Grada, dodavši da je iznos koji se izdvaja nedovoljan, ali istovremeno i najveći pojedinačni iznos kada su u pitnaju banjalučki klubovi.

“Grad sa svoje strane izdvaja 140.000 KM za finansiranje FK Borac to je pojedinačno najveći iznos za sportske klubove, što je daleko od potreba FK Borac. Nekada su ta sredstva bila daleko veća, kako se smanjivao budžet, tako su se smanjivala i sredstva za FK Borac. Razgovarali smo o planiranju sredstava za narednu godinu jer je grad već ušao u pripremu budžeta za 2018. a isto tako u našem odjeljenju za sport, školstvo, zdravstvo je pripremljen koncept finansiranja sporta koji se nalazi u javnom raspravi.  Koncept jasno precizira šta grad kroz svoje programe finansira u sportu, u smislu, klubova, manifestacija i infrastreukture i sugerišeno svim klubovima da obrate pažnju na tu raspšravu jer bi taj koncept mogao biti osnova finansiranja sporta iz budžeta grada. Želimo da uredimo i da znamo šta se tačno finasira“.

Problem starih dugovanja je veliko opterećenje za Borac, naglasio je Radojičić, te naveo da će Grad sa klubom tražiti nove modalitete finansiranja.

“FK Borac je udruženje građana. Mi smo voljni i tražimo modalitete i načina da se riješe stari dugovi koji mnogo opterećuju FK Borac. Aktuelna uprava ima dobre planove radi dobar godišnji posao ali ima ozbiljno godišnje opterećenje ranijih dugovanja. Nastavićemo s aprijedlozima i idejama da tražimo način kako da se Borac održi iznad površine i da ne uđe u dalje finansijske probleme. Važna stvar je i korištenje Gradskog stadiona, zimus je otvoren pomoćni teren koji je znatno poboljšao uslove za treniranje. Gradski stadion ne koristi samo Borac, tamo igraju i drugi fudbaleri, tamo Željezničar igra prvu ligu RS, a i pomoćni teren je namijenjen za fudbalsku javnost u cjelini. Grad će nastaviti da ulaže u sportsku infrastrukturu, ima tu još nezavršenog posla oko pomoćnog stadiona, a sa fudbalskim klubom imamo zaista ozbiljna razmišljanja na koji način obogatiti sadržaje na Gradskom stadionu kojima bi i Borac mogao prihodovati značajna sredstva. Sada je prostor prilično neiskorišten, a mogao bi dobrim poslovanjem biti u funkciji finansiranja sporta i daljeg uspjeha fudbalskog kluba”, istakao je Radojičić.

Predsjednik Borca Brane Kovačević zahvalio se gradonačelniku Banjaluke na vrlo kknstruktivnom sastanku i istakao da Borac ima planove koji su realni i čiji je cilj samoodrživ FK Borac.

“Sastanak je bio jako konstruktivan. Nadam se da će naš razvoj, u pravcima koje smo zacrtali, ići kako treba, a to su infrastruktura, rješenje finansijskih problema koji su veliko stalno breme, razvoj omladinske škole i omasovljenje sporta.  Želimo da idemo dalje, da se Borac ne ugasi i da napravimo jedan realan i samoodrživ sistem”, rekao je Kovačević.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjaluka-zeli-stabilan-i-jak-borac/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])