Devetogodišnji Banjalučanin oborio državni rekord u streličarstvu (Foto)

Objavljeno: 18. 9. 2017 u 16:32h

Devetogodišnji Banjalučanin Andrija Stanković na streličarskom turniru za takmičare starosti od 10 do 12 godina, održanom u nedjelju 17. septembra u Sisku, oborio je rekord BiH u toj kategoriji, star šest godina. Prethodni rekord držao je streličar Branko Bujić.

Stanković se streličarstvom počeo baviti prije svega dva mjeseca, a ovo mu je bilo prvo takmičenje na kome je učestvovao. Kako ne postoje takmičenja za mlađe od 10 godina, Stanković se takmičio sa starijom djecom te sasvim neočekivano postigao 516 krugova (olimpijski luk).

“Presrećan sam, a medalju koju sam dobio danas nosim u školu da pokažem učiteljici i drugarima. Streličarstvo je sport koji najviše volim i nastaviću da treniram”, rekao je Andrija.

Ovaj talentovani dječak se već uveliko priprema i za sljedeće takmičenje koje će se održati 1. oktobra u Kutini. Njegovim rezultatima zadovoljni su i u klubu, a ovom prilikom rekli su i par riječi o samom sportu.

“Streličarstvo zahtijeva smirenost i koncentraciju, a omogućava sportistima da borave i kreću se u prirodi. Zimi se treninzi i takmičenja održavaju u dvorani, tako da aktivnosti vezane za streličarstvo traju cijele godine. Neovisno od činjenice da li se streličarstvom želite baviti rekreativno, ili takmičarski – zabave, takmičenja i kvalitetnog druženja nikada ne manjka”, kaže predsjednik kluba, Damir Vukelić.

Klub je osnovan prije 10 godina, a okuplja članove svih starosnih kategorija. Popularnost samog sporta raste iz dana u dana. Od 2012. godine, kada su nabavili vlastitu opremu, klub radi cijele godine bez pauza, te organizuje i dva turnira godišnje na kojem učestvuju takmičari iz cijelog regiona, a i sami učestvuju na svim regionalnim, ali i nekim takmičenjima u Zapadnoj Evropi.

Ukoliko biste željeli da se okušate u ovom sportu, sve informacije vezane za klub i treninge možete dobiti na Fejsbuk stranici kluba ili putem telefona: 065 653 115.

Izvor: banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/devetogodisnji-banjalucanin-oborio-drzavni-rekord-u-strelicarstvu-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot