Za vikend kvalifikacije za čelendžer “Banjaluka 2017”

Objavljeno: 9. 9. 2017 u 09:36h

Kvalifikacije za ATP čelendžer “Banjaluka 2017” biće igrane u subotu i nedjelju na terenima Teniskog kluba Mladost u parku “Mladen Stojanović”, a četiri najuspješnija tenisera će izboriti nastup u glavnom turniru.

Upis igrača za kvalifikacije bio je u petak naveče, a pozivnice organizatora za kvalifikacije dobili su Vanja Dobrnjac i Miloš Milaković, teniseri Borca, Andrej Đurić i Ivan Ranđelović iz Mladosti, Australijanac srpskog porijekla Boško Novaković, te Makedonac Darko Grnčarov.

“Mi smo navikli na sve vremenske uslove. Kiša malo ometa posljednje pripreme za turnir, ali sve će biti spremno za početak kvalifikacija, koji je zakazan za 10 časova”, rekla je Lana Popović, direktor 16. čelendžera koji organizuje TK Mladost.

Glavni turnir će biti igran od 11. do 17. septembra, igraće se singl i dubl, a prvi nosilac će biti Sedrik Marsel Štebe, 107. teniser svijeta.

“Štebe dolazi sa US opena u Banjaluku. Tu su i Marsel Granjolers, nekada 19. igrač svijeta, Giljermo Garsija Lopez, koji je bio rangiran oko 20. mjesta… Dolazi i mladi Feliks Ožer. Možda nije toliko poznat, ali je među desetak juniora koji su osvojili prvi čelendžer kao šesnaestogodišnjaci. On ima 17 godina i tek će se za njega čuti. Očekuju nas jaki mečevi, kao i prethodnih godina”, istakla je Popovićeva.

Među učesnicima su najbolji junior svijeta Miomir Kecmanović, koji je dobio vajld kartu za glavni turnir, dok Filip Krajinović, koji je na osnovu ranga trebalo da uđe direktno u glavni turnir, neće igrati zbog nastupa za Dejvis kup reprezentaciju Srbije.

Svi u TK Mladost rade, kako bi sve bilo spremno za turnir, koji se igra za nagradni fond od 43.000 evra + hospitaliti, a pridružuje im se član kluba Ozren Đurđević, koji je na US openu bio jedan od sudija.

Izvor: Nezavisne/Maja Predragović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/za-vikend-kvalifikacije-za-celendzer-banjaluka-2017/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])