Odbrana Borca zakazala protiv Izraelaca

Objavljeno: 5. 9. 2017 u 10:43h

Rukometaši Borac m:tela poraženi su na svom terenu od izraelskog Hapoel Rišona rezultatom 22:28 u pripremnom meču pred početak sezone.

Banjalučani su u ovom susretu bili oslabljeni neigranjem Armina Marića, Srđana Mijatovića i Marka Komnenovića, tako da se taj hendikep odrazio na igru i rezultat. Izraelci su se odlijepili u prvom poluvremenu i domaćim igračima je kasnije bilo veoma teško da se vrate.

Bolji od ostalih u redovima Borca bili su Vladan Đurđević sa devet i Nemanja Bezbradica sa četiri pogotka, a na golu je kvalitetnu partiju pružio Bojan Ljubišić sa 14 odbrana.

Iskusni golman je prije početka susreta dobio poklon od čelnika Hapoela, za koji je branio tokom epizode u Izraelu, a sadašnji čuvar ove ekipe je Peđa Dejanović. Pored slabe odbrane Borca, zakazala je i lijeva strana napada, naročito krila, odakle je izostao golgeterski doprinos, ali je ključ neuspjeha bio u lošoj odbrani, prema mišljenju Bezbradice.

“Ušli smo lagano u meč, pomalo ih i potcijenili. Igrali smo jako loše u odbrani, prvi ja, pa onda i ostali i to je razlog poraza. Nisu kvalitetniji od nas, mislim da smo bolja ekipa i kada bismo ponovo igrali, siguran sam da bismo ih dobili. Dozvolili smo da nas dobiju na našem terenu, u prvom poluvremenu smo primili 15 golova, što nikako nije dobro. Nedostajali su nam odsutni igrači, ali svakako smo morali bolje”, rekao je Bezbradica.

Borac nastavlja pripreme za početak sezone u Premijer ligi, gdje brani titulu, a narednu utakmicu najvjerovatnije igra u subotu protiv Partizana. Biće to još jedan atraktivan meč za mladu ekipu koju sa klupe vodi trener Bojan Unčanin.

“Moramo dobiti Partizan, iako se radi o prijateljskom susretu. Pobjeda nam je izuzetno važna za samopouzdanje, kako bismo pozitivni dočekali početak sezone. Pozvao bih publiku da nas podrži i napuni “Borik”, ići ćemo na glavu da dobijemo taj meč”, dodao je Bezbradica.

Trofej za omladince

Poslije titule na turniru u Smederevu prošle sedmice, mladi rukometaši Borac m:tela rođeni 2000. godine odbranili su trofej na turniru u Koprivnici. U finalu su pobijedili vršnjake Karlovca rezultatom 20:16. Prethodno su Banjalučani, koje predvodi trener Nebojša Golić, bili bolji od Medveščaka sa 22:12 i Komla iz Mađarske sa 22:15. Za najboljeg golmana turnira proglašen je Borčev Marko Ivić.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Ivan Dragičević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/odbrana-borca-zakazala-protiv-izraelaca/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot