Novi trener Zoran Milinković obavio prve treninge s ekipom Borca: Obećavam borbu, ne i titulu

Objavljeno: 1. 9. 2017 u 17:30h

Borac ima kvalitetan tim, sposoban da bude među šest najboljih u ligi BiH, a vidjećemo šta će da bude poslije toga – kaže novi strateg Borca.

Zoran Milinković je juče obavio dva treninga s „crveno-plavima“, a kaže da su mu prvi utisci jako povoljni.

“Znam da sam došao u klub s velikom tradicijom i visokim ambicijama. Prvi utisci su itekako povoljni, nemam smetnji u radu. Upoznavanje je u toku, ali nema mjesta opuštanju, jer znamo šta nas očekuje u nastavku sezone” – tvrdi Milinković.

Ime novog trenera Borca uglavnom se veže za titulu šampiona Srbije koju je osvojio s beogradskim Partizanom u sezoni 2014/15.

“Borac je za mene novi izazov, a ne bih da se osvrćem na ono što je bilo nekada, odnosno na klubove u kojima sam radio. Volio bih da s novim klubom osvojim trofej, ali to ne mogu da obećavam poslije dva treninga. Navijačima Borca samo obećavam veliku borbu u svakoj utakmici, a to je u skladu imena ovog tima” – dodao je Milinović.

Borac će s novim kormilarom pokušati da poslije šest i po godina ostvari pobjedu nad sljedećim rivalom. Posljednji put banjalučani su slavili protiv tima s Pecare u februaru 2011. godine, kada su na kraju sezone stigli do titule šampiona BiH. Tada je bilo 2:1, golove su postigli Darko Maletić i Srđan Grahovac, a u narednih 12 utakmica (10 u prvenstvu i dvije u Kupu BiH) Širokobriježani su ostvarili pet pobjeda, dok je sedam utakmica završeno bez pobjednika.

Učesnik posljednje pobjede nad Širokobriježanima bio je golman Borca Asmir Avdukić.

“Nemamo šta da izgubimo u Širokom Brijegu, ali mnogo možemo da dobijemo. Moramo da idemo na pobjedu, ne samo u ovoj utakmici nego u svim duelima, jer želimo da budemo u gornjem dijelu tabele. Sjećam se pobjede nad Širokim Brijegom, to je bila najuspješnija sezona Borca u novoj istoriji, s obzirom da smo osvojili titulu šampiona BiH. Od tada se mnogo toga promijenilo, vjerujem da će utakmica biti pravi derbi, a nadam se povoljnom ishodu, odnosno osvajanju sva tri boda. Podjela prvenstva na lige za šampiona i opstanak povećala je broj kvalitetnih utakmica, tako da nema podjele na teške i lake rivale, pa je svaki susret podjednko važan” – istakao je Avdukić.

Nekadašnji reprezentativac BiH je naviknut na promjene trenera.

“Od nas igrača se traži da na svakom trenigu i utakici dajemo maksimum. Meni lično, a i većini ostalih fudbalera Borac je pružio mnogo i nemamo pravo da se žalimo na bilo šta, a najmanje da odlučujemo o trenerima i ostalim rukovodećim kadrovima. Što se tiče novog trenera još uvijek se upoznajemo, a imamo dovoljno vremena da napravimo dobru atmosferu pred duel sa Širokobriježanima” – dodao je Avdukić.

Iskusni čuvar mreže smatra dobro pamti veterana u redovima Širokobriježana Santosa laga Vagnera.

“Vagner nije kao nekada, ali je svakako velika opasnost, jer posjeduje ogromno fudbalsko znanje i može jednim potezom da riješi utamicu. Široki ima odlične pojedince ukomponovane u kvalitetnu cjelinu, a naš adut je pozitivan šok poslije promjene trenera. Sjećam se da nas je pobjeda u Širokom Brijegu 2011. pozitivno stimulisala i dovela do titule šampiona, pa priželjkujem da se to ponovi u narednoj utakmici. Nemamo pravo da prijetimo Širokom Brijegu, koji je aktuelni osvajač Kupa BiH, ali imamo pravo da se nadamo dobrom rezultatu” – smatra Avdukić.

Pred duel sa Širokim Brijegom Banjalučani će da imaju dvije provjere. U nedjelju će gostovati drugoligašu RS Alfa Modriči, a za srijedu je planiran duel s nekim od superligaša Srbije.

Ekipa Borca će od nedjelje do srijede da boravi na mini pripremama u Staroj Pazovi.

Vranješ: Razumijem potez uprave

Bivši trener Borca Željko Vranješ kaže da nije previše pogođen postupkom uprave koja ga je smijenila uprkos činjenici da se poslije 6. kola nalazi na priželjkivanom mjestu – među šest prvoplasiranih timova Premijer lige.

“Zahvaljujem se svim saradnicima, a položaj Borca na tabeli sve govori. Moje je da prihvatim odluku uprave kluba, Zoranu Milinkoviću i ekipi želim sve najbolje u nastavku sezone, a poslije kraćeg odmora vidjeću koja će mi uloga biti u klubu” – rekao je Vranješ.

Izvor: Blic/Darko Basara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/novi-trener-zoran-milinkovic-obavio-prve-treninge-s-ekipom-borca-obecavam-borbu-ne-i-titulu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])