Zvezda “pala” u “Boriku” (Foto)

Objavljeno: 31. 8. 2017 u 10:06h

“Velikan iz Gospodske” je u prijateljskom meču u banjalučkoj dvorani “Borik” savladao Crvenu zvezdu rezultatom 27:26.

RK Borac m:tel je u do kraja neizvjesnom meču, pred 1.000 gledalaca u banjalučkom hramu sporta, za nijansu bio bolji od Crvene zvezde.

RK Borac m:tel – RK Crvena zvezda 27:26 (13:16)

Borac je dobro otvorio meč i na krlima Mijatovića poveo sa 10:6, ali se Zvezda brzo konsolidovala i krenula u furioznu seriju od 10:1 koju je predvodio Babić sa četiri gola. U tom periodu utakmice u ekipi Borca isključenja, po dva minuta, su zaradili Šešić i Ćeranić.

Borac je drugo poluvrijeme otvorio serijom 4:0 kojom je preuzeo vođstvo, pa je Nenad Peruničić bio primoran na tajm aut, nakon čega je utakmica ušla u egal. Izabranici Bojana Unčanina su meč u svoju korist prelomili u posljednjih deset minuta kada su golovima Ćelića, pa potom Đurđevića iz sedmerca stekli prednost od tri gola razlike, koju su sačuvali do kraja.

U ekipi domaćina najefikasniji su bili Mijatović sa osam golova, Daničić sa šest i Ćeranić sa četiri pogotka.

U redovima “crveno-bijelih” najefikasniji su bili Mošić i Matičić koji su postigli po pet golova.

Prije utakmice minutom ćutanja odata je pošta nedavno preminulom Nenadu Kneževiću, rukometnom sudiji, jednom od osnivača i prvom generalnom sekretaru Rukometnog saveza RS.

Pred početak utakmice su intonirane himne Republike Srpske i Srbije.

Pri ulasku u dvoranu trener Crvene zvezde Nenad Peruničić dočekan je ovacijama.

Banjalučani su proteklog vikenda poraženi od hrvatskog drugoligaša Vidoveca 26:28 u istoimenom mjestu nadomak Varaždina, što im je bio četvrti neuspjeh u pet dosadašnjih test mečeva, ako se računa i nastup na TV Turniru šampiona u Doboju, gdje su “crveno-plavi” zauzeli sedmo mjesto.

Beograđani u Banjaluku dolaze kao osvajači Kupa Srbije, kojeg su osvojili u Gornjem Milanovcu pobijedivši u finalu Spartak Vojput, 20:18 (11:10).

U dvorani “Breza”, “crveno-bijeli” su peti put u istoriji trijumfovali u Kupu Srbije (1956, 1995, 1996, 2004. i 2017) i prvi put podigli trofej od posljednje Zvezdine titule, 2008. godine.

Izvor: Mondo / Foto: Vedran Ševčuk

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/zvezda-pala-u-boriku-foto/||claudebot