Turnir u malom fudbalu “Jelen kup 2017” u šest gradova Srpske

Objavljeno: 24. 8. 2017 u 16:14h

U Banjaluci je danas održana konferencija za novinare povodom predstojeće manifestacije, turnira u malom fudbalu „Jelen kup 2017“, koji se ove godine održava u šest gradova Republike Srpske, sa završnom manifestacijom u Banjaluci.

Turnir se održava četvrtu godinu zaredom i ove godine je jedna od najvećih sportskih manifestacija u Republici Srpskoj, kada se gleda direktan broj učesnika.

Organizator turnira, Sergej Močević, istakao je da je “ideja vodilja za organizovanje turnira u uličnom fudbalu bila da se „oživi duh“ fudbalske igre u svojim osnovnim vrijednostima i promoviše igra na „velikoj pozornici“.

Igra se ulični fudbal i važe ulična pravila. Cilj turnira je da se kroz „ulična pravila“ omasovi broj učesnika i omogući rekreativcima da pokažu svoju ljubav prema sportu i ravnopravno se nadmeću između sebe”. On je dodao da je jedan od najvažnijih elemenata ovog projekta njegov društveno odgovorni karakter. Naime, organizatori će zajedno sa pokroviteljima događaja obnoviti, igralište Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” u Banjaluci, koje će ostati kao trajan poklon Jelen Kup-a.

Kažu, na pitanje “Šta više voliš, da gledaš fudbal ili piješ pivo?” jedini tačan odgovor je da voliš da piješ pivo dok gledaš fudbal. Jelen pivo je uz turnir od prve godine, a prema riječima Vladimira Rosića, marketing menadžera za BiH, „za Jelen KUP su se odlučili zbog ideje da se pruži podrška brojnim amaterima, jer je Jelen pivo dosta vezano za fudbal, kao najmasovniji sport na našim prostorima.

„Dodatno značaj turnira je što smo ove godine uključili i šesti grad, tačnije Sokolac, te na taj način objedinili cijelu Republiku Srpsku i ujedinili sve lokalne zajednice“, dodao je Rosić.

„M:tel je i ove godine pružio podršku Jelen KUP-u jer se ova manifestacija, kao i naša kompanija zalaže za promovisanje sportskih vrijednosti i mobilizuje mlade i lokalno stanovništvo da se uključe u manifestaciju, a pored svega toga tu je i neizostavni humanitarni karakter“, izjavila je Milica Stojaković, portparol kompanije m:tel.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/turnir-u-malom-fudbalu-jelen-kup-2017-u-sest-gradova-srpske/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot