Mahir Karić, napadač Borca: Bodovi važniji od imena strijelca

Objavljeno: 9. 8. 2017 u 14:39h

Napadač Borca Mahir Karić, koji je bio jedan od najboljih u redovima “crveno-plavih” u meču protiv Mladosti (0:1) smatra da treba što prije da zaborave poraz i okrenu se nastavku prvenstva.

Banjalučani su u nedjelju na Gradskom stadionu neočekivano poklekli u duelu sa ekipom iz Doboj Kaknja, a po riječima iskusnog igrača, sve što se dešavalo na ovom susretu ne viđa se baš često na fudbalskim terenima.

“Onakav scenario se neće ponoviti za 20 godina. U drugom minutu primimo gol, u četvrtom ostanemo sa igračem manje na terenu, a u 16. ne iskoristimo penal. To bi teško režirali i najbolji svjetski majstori filma”, naglasio je Karić.

Po njegovim riječima, nema puno vremena za analize, jer njegov tim već u subotu na “Grbavici” igra derbi četvrtog kola protiv Željezničara.

“Iz poraza se moraju izvući pouke, a narednom rivalu ne treba trošiti puno riječi. Međutim, ne treba puno da razmišljamo o snazi protivnika, već o našim mogućnostima, koje nisu male. Zato vjerujem da se poslije “Grbavice” možemo vratiti na pozitivan pravac”, nastavio je Karić.

Iako je doveden na Gradski stadion da trese mreže, Karića još neće gol, ali bez obzira na to, već je na neki način postao ljubimac navijača.

“Niko ne bi bio srećniji od mene da maler razbijem u duelu sa Željezničarom. Pristao bih i da ne budem strijelac, a da neko drugi postigne gol koji će nam donijeti pobjedu. Siguran sam da ću se uskoro odužiti navijačima, upravi i saigračima, koji su svako na svoj način pokazali da sam došao u veliki klub”, dodao je bivši napadač Čelika.

U narednom meču Borac će biti jači za Uroša Mirkovića, koji je odradio crveni karton, zbog kojeg će ovog puta pauzirati Branko Ojdanić. U timu bi trebalo da bude i Nemanja Janičić, koji se vratio normalnom radu poslije povrede zgloba.

Tradicija

U dosadašnja 24 prvenstvena susreta na “Grbavici” Borac je slavio samo dva puta. Željezničar je pobijedio 17 puta, pet mečeva je završeno neriješenim rezultatom. Gol-razlika je ubjedljivo na strani Sarajlija 41:14.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/mahir-karic-napadac-borca-bodovi-vazniji-od-imena-strijelca/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])