Sarajevski sudija “pokvario” derbi u Banjaluci! (Foto)

Objavljeno: 7. 8. 2017 u 11:25h

Mladost iz Doboja kod Kaknja je lider Premijer lige Bosne i Hercegovine sa maksimalnih devet bodova poslije trijumfa nad Borcem (0:1) u nedjelju uveče u Banjaluci. Arbitar iz Sarajeva Adnan Šehović “upropastio” derbi.

Gol odluke desio se u prvom minutu poprilično popunjenog Gradskog stadiona, kada je “ispala” lijeva strana odbrane crveno-plavih, a agilni Aladin Šišić pogodio mrežu Asmira Avdukića – 0:1.

Samo tri minuta kasnije, Borac je ostao sa desetoricom u polju nakon što je večeras izuzetno nesigurni sudija iz Sarajeva Admir Šehović pokazao direktan crveni karton Branku Ojdaniću jer je skrivio faul kao “posljednji čovjek odbrane”.

Treći i posljednji detalj, koji je obilježio meč bio je penal u 15. minutu koji Bojan Puzigaća nije pretvorio u izjednačenje Borca…

Mulalićev pomoćnik Bakir Šerbo na konferenciji za štampu u Trofejnoj sali Gradskog stadiona je istakao da je ovo bila prava muška prvenstvena utakmica.

“Igrali smo protiv jedne od trenutno najboljih ekipa u BiH. Nama je pripalo prvo poluvrijeme, postigli smo gol na samom početkom i stekli igrača više zbog crvenog kartona i to je odredilo dalji tok meča”, rekao je Šerbo.

Trener u stručnom štabu Mladosti se zahvalio na izuzetnom gostoprimstvu “Velikana iz Platonove” i na kraju zaključio da bodovi ipak zasluženo idu u Doboj kod Kaknja.

“U drugom dijelu, vjerovatno pod pritiskom domaćina smo se povukli, Borac je preuzeo igru i pravio šanse, ali na njihovu žalost ih nije iskoristio. Bez obzira na sve, mislim da smo zasluženo slavili u Banjaluci”, dodao je Šerbo i izrazio zahvalost Borcu na izuzetnom gostoprimstvu u protekla dva dana koliko su igrači Edisa Mulalića proveli u gradu na Vrbasu.

Strateg Banjalučana Željko Vranješ razumljivo nije bio pretjerano raspoložen nakon poraza, ali je ponovio ključne trenutke koji su odlučili utakmicu.

“Gol prvi minut, četvrti minut igrač manje, a onda 16. minut promašeni penal. Šta možeš poslije da očekuješ? Sve je zavisilo od nas, loše smo ušli u utakmicu i to je odredilo dalji tok susreta”, rekao je Vranješ i sportski čestitao Mladosti na osvojenim bodovima.

“Nakon početnog šoka, moji igrači su dobro odradili posao, koliko je to bilo moguće u datim okolnostima, posebno u drugom poluvremenu. Nismo imali ni sreće u pojedinim trenucima,ali moramo da nastavimo i da se okrenemo narednom protivniku, sarajevskom Željezničaru”.

Vranješ je istakao da je Puzigaća bio određen da šutira penale.

“Budimo realni, Puzigaća dugo šutira jedanaesterce, u Sarajevu je ako se ne varam imao skor ‘sedam od sedam’. Redoslijed izvođača se zna, ali igrači imaju pravo da sami na terenu odlučuju ko se osjeća najbolje i ko će 100 posto sigurno postići gol iz kaznenog udarca”.

Ipak, ono što je najviše zanimalo novinare, ali i oko 5.000 ljubitelja fudbala u Banjaluci, da treneri, iako im to nije dozvoljeno i mogu da zarade kaznu za komentarisanje suđenja, ponude svoje viđenje dijeljenja (ne)pravde sarajevskog arbitra Šehovića.

Utisak ogromne većine navijača i novinara poslije susreta je da je Sarajlija zbog svojih pogrešnih odluka, sjeckanja igre, nepostojećih prekršaja i kompenzacija pogubio konce meča i “upropastio” derbi što najbolje ilustruje podatak da je na kraju podijelio čak 11 žutih i dva crvena kartona.

“Kao da su se sjekirama tukli, a ne igrali fudbal”, prokomentarisali su pripadnici “sedme sile”.

“Arbitar ‘podjednako’ štetno sudio

“Ne bih komentarisao, ali mislim da je dijeljenje pravde bilo ‘tu negdje’ na štetu obje ekipe”, istakao je Šerbo i potom složio na konstataciju novinara da je sarajevski arbitar svojim greškama bespotrebno unervozio igrače oba tima.

Vranješ nije želio da komentariše arbitra jer kod ključnih momenata (crvenog kartona, jedanaesterca, prekidanja igre, previda faula u zoni šuta i kompenzovanje istih na sredini terena…) nije mogao da vidi s klupe šta se ustvari dogodilo.

“Nama trenerima je skraćen ugao posmatranja s klupe. Ne mogu da kažem ni da li je kod crvenog kartona Ojdanić bio posljednji igrač odbrane niti da li je penal postojao. Moje je da govorim o igri mojih fudbalera”.

Vranješ je dodao da crveni kartoni u posljednja dva kola šampionata BiH nisu plod nediscipline crveno-plavih.

“Kad analiziram crveni karton iz Gabele, odnosno dva žuta, prvi za neki bezvezni prekršaj, a drugi za navodno simuliranje, nema se šta zamjeriti, a i sad da li je moj igrač bio posljednji u liniji ili nije, nisam stvarno vidio. Uglavnom to nije nediscipilina u igri”, zaključio je strateg Banjalučana.

Izvor: Mondo / Autor: Nebojša Šatara / Foto: Vedran Ševčuk

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/sarajevski-sudija-pokvario-derbi-u-banjaluci-foto/||claudebot