Kiša spriječila takmičenje “4 Cross Dajak” na Vrbasu

Objavljeno: 31. 7. 2017 u 11:18h

Ovogodišnje takmičenje “4 Cross Dajak” na Vrbasu, kod Zelenog mosta, u Banjaluci, zbog jakog pljuska odgođeno je za 15 dana.

Andrej Zamolo dajakaš, višegodišnji prvak na raznim trkama, a ujedno i predsjednik „Dajak kluba Banjaluka“, kaže da je održana trka juniora, ali da je glavni dio takmičenja morao da bude odgođen zbog nevremena.

“Mogli smo da održimo takmičenje do kraja, da je intenzitet kiše bio manji i da je kraće trajala, a ovako su se i gledaoci razbježali, pa će se takmičenje nastaviti za 15 dana, nadam se po ljepšem vremenu”, rekao je Zamolo.

Uoči današnje trke podsjetio je da je „4 Cross Dajak“ brzinska trka dajak čamaca i da se razlikuje od one tradicionalne, koja se održava već 60 godina.

“Ova trka je zanimljiva, jer gledaoci mogu da vide cijelu stazu. U isto vrijeme startaju četiri čamca i gužva je. Staza je namjerno „nabijena“, kako bi bilo kontakta, ispadanja i kako bi bila zanimljiva za gledanje. Naravno, ovo je fer plej takmičenje i sve je po pravilima. Za „4 Cross Dajak“ prijavila su se 33 seniora i četiri juniora koja su većinom iz Banjaluke, jer je to banjalučka veština, ali imamo takmičare i iz drugih krajeva RS, FBiH i dijaspore”, naveo je Zamolo.

Podsjećanja radi, cilj je odvesti stazu bez grešaka i stići prvi na cilj. Trka se vozi uzvodno i nizvodno, a na stazi su postavljene bove oko kojih su se učesnici moraju okrenuti.

Pobjednik i drugoplasirani iz svake vožnje prelaze u naredni krug i tako sve do finala u kojem će biti proglašen najbrži i najvještiji dajakaš.

Među publikom je bilo i onih koje pljusak nije omeo u igranju odbojke na pjesku.

Izvor: blic.rs / Autor: S. Jovanović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kisa-sprijecila-takmicenje-4-cross-dajak-na-vrbasu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot