“Pješke bih došao u Banjaluku, da je zvao Borac”

Objavljeno: 30. 7. 2017 u 09:10h

Iskusni pivot Ratko Nikolić za MONDO pojasnio razloge zbog kojih je odlučio da obuče dres sarajevske Bosne u predstojećoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nekadašnji kapiten Srbije Ratko Nikolić ne može bez Bosne i Hercegovine.

Poslije nekoliko sezona u banjalučkom Borcu m:tel i jedne godine u Izviđaču iz Ljubuškog, iskusni pivotmen, koji će 15. septembra proslaviti 40. rođendan, potpisao je ugovor na godinu dana sa sarajevskom Bosnom.

“Imao sam još ponuda, većinom iz inostranstva, ali želio sam da ostanem blizu kuće, a ljudi iz Bosne su bili najkonkretniji i najkorektniji pa sam odlučio da poslije Banjaluke i Ljubuškog dođem u Sarajevo”, izjavio je Nikolić našem portalu.

Odrično je odgovorio na logično pitanje da li je možda dobio poziv iz Banjaluke s obzirom da je Borac m:tel u deficitu s pivotima (samo Đorđe Ćelić).

“Borac je bolna tema za mene. Otjeran sam iz kluba na ružan način, posebno jer ničim nisam zaslužio takav tretman. Iskreno pješke bih došao u Banjaluku da me je neko iz Borca pozvao”, rekao je Nikolić.

Uslijedio je međutim, poziv iz Sarajeva…

“Oduševljen sam ljudima iz sarajevskog kluba. Brzo smo se dogovorili do kraja sezone, s opcijom produžetka saradnje. Cijela Bosna i Hercegovina mi je stvarno prirasla srcu”.

Iskusni pivot je prije odluke o nastavku fantastične klupske karijere razmišljao i o odlasku u trenere, a dobio je ponudu iz ljubuškog Izviđača da ostane na klupi “skauta”.

“Dok mogu da igram i dok uživam u igri nisam želio da prekinem. Vjerujem da još mogu biti na visokom nivou i pomoći ekipi”, zaključio je Nikolić, koji je u karijeri između ostalih nastupao za Vesprem, San Antonio, Kolding i Vardar.

Na kraju razgovora za MONDO, istakao je i da njegov rukometni kamp u Mataruškoj banji iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate.

“Zaista sam prezadovoljan kako se razvija kamp i to je jednim dijelom razlog mog ostanka u BiH”, dodao je osvajač svjetske bronzane medalje za Jugoslaviju.

Izvor: Mondo / Autor: Nebojša Šatara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/pjeske-bih-dosao-u-banjaluku-da-je-zvao-borac/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])