Galešić: Borac čvrsto stoji na zemlji pred Gabelu

Objavljeno: 27. 7. 2017 u 16:23h

Fudbaler Borca Goran Galešić bio je jedan od najzaslužnijih za trijumf Banjalučana na startu povratničke sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Poslije decenije igranja u inostranstvu, Galešić se vratio na Gradski stadion i već na pripremama majstorskim golovima iz slobodnih udaraca, pokazao da će biti ogromno pojačanje za “Velikana iz Gospodske”.

Protiv Čelika u prvom kolu (2:0) postigao je u 70. minutu drugi pogodak, ali bi i bez njega zaradio ovacije banjalučke publike na stadionu, koji je proteklog vikenda bio najposjećeniji u bivšoj Jugoslaviji, zbog sjajnih poteza, driblinga i pasova.

“Pred meč sa Čelikom imali smo imperativ pobjede. Pred početak lige se stvorila ogromna euforija oko kluba, što je, svakako, pohvalno i veoma dobro, pa bi, eventualnim izostankom slavlja pred našim navijačima sve to palo u vodu. Bogu hvala, uspješno smo apsolvirali prvu utakmicu i nastavljamo dalje”, izjavio je 28-godišnji Galešić za “Borac-sport“.

Gol je posvetio pokojnom prijatelju i saigraču iz crveno-plave generacije igrača rođenih 1989. godine Srđanu Kačaru, koji je poginuo u februaru 2007. godine u saobraćajnoj nesreći.

“Našu generaciju je trenirao Josip Pelc. Zajedničkim snagama smo na utakmici odali počast Srđanu, uz veliku pomoć naših ‘Lešinara’, kojima se zahvaljujem na transparentu koji su tim povodom istakli na tribinama. Moram da kažem da najveće zasluge za sve što je učinjeno ima naš prijatelj Dušan Simić – Duća, koji je sve ovo osmislio i silno želio da se na najljepši mogući način oda počast našem Srđanu, koji nažalost više nije sa nama”.

Narednog vikenda, crveno-plavi će gostovati u Gabeli protiv GOŠK-a.

“Siguran sam da će utakmica sa GOŠK-om biti duplo teža nego ova sa Čelikom. Čvrsto smo na zemlji, ne zalijećemo se, kao ni stručni štab, i jasno nam je da danas nikoga nije lako pobijediti. Borac je veliki klub na ovim prostorima i potrebno je, prije svega, da se učvrsti u društvu najboljih bh. klubova, odnosno da bude stabilan premijerligaš. To znaju svi u klubu, kao i naši najvjerniji navijači, koji će prepoznati naše zalaganje do maksimuma. Tako ćemo pristupiti i utakmici u Gabeli, pa šta bude, a siguran sam da će takvim pristupom stići i rezultati odnosno uspjesi”, podvukao je Galešić, koji je u karijeri između ostalih nastupao za Hit Goricu, Celje, Koper iz SLovenije, ruski Himki, bugarski Botev iz Plovdiva i belgijski Žerminal Beršot.

Danilović: Borac ide na pobjedu

Osamnaestogodišnji igrač Borca Vladan Danilović debitovao je u Premijer ligi BiH protiv Čelika, a pred prvo gostovanje u Gabeli je istakao da “Borac želi pobjedu”.

“Gledali smo GOŠK protiv Željezničara, znamo gdje su njihove vrline i slabosti i dobro ćemo se spremiti. Ambicije Borca su da se prvo plasira u Ligu za šampiona, a potom da izborimo Evropu, ili ako se ukaže šansa, i da se uključi u borbu za titulu. Kada imate takve ambicije, onda na ovakva gostovanja idete da ostvarite pobjedu”, rekao je Danilović, prenosi “Oslobođenje”.

Izvor: Mondo / Foto: Nebojša Šatara/Vedran Ševčuk

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/galesic-borac-cvrsto-stoji-na-zemlji-pred-gabelu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])