Banjalučanin pred debi na SP: Imam malu tremu

Objavljeno: 27. 7. 2017 u 15:27h

Devetnaestogodišnji Banjalučanin Nikola Bjelajac debitovaće u petak ujutro na šampionatu svijeta u Budimpešti.

Plivač Olimpa ima veliki potencijal, do sada je osvojio mnogo medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a učešće na Svjetskom prvenstvu za seniore kruna je dosadašnje karijere.

Već nekoliko dana se u Budimpešti priprema za trku na 50 metara slobodno, koja je na programu u petak ujutro od 09.30 časova.

Bjelajac je nedavno dva puta obarao rekord Bosne i Hercegovine na 50 slobodno i u dobroj formi dočekuje kvalifikacije s obzirom da je prvi nh. plivač koji je ostvario vrijeme ispod 23 sekunde.

U izjavi za “Glas Srpske” je izrazio nadu da bi u Mađarskoj mogao čak i brže od 22.84, a imaće paklenu konkurenciju u još 124 najbrža plivača svijeta.

“Nadam se da ću dobro plivati, jer imam malu tremu, a nije lako plivati kad vas gleda minimalno osam hiljada ljudi. Konkurencija na 50 slobodno je ujedno i najjača na takmičenju, ima više od stotinu plivača. U istoriji nikad nije bila jača konkurencija. Nadam se da ću biti u prvoj polovini, pogotovo jer sam jedan od najmlađih takmičara”, rekao je Bjelajac banjalučkom listu.

Prema njegovim riječima, prezadovoljan je uslovima za treniranje i atmosferom u Budimpešti.

“Stvarno je predobro, pogotovo kad Mađari plivaju. Domaća publika bukvalno ‘zapali’ arenu. Nikad nisam vidio više navijača na plivanju, jer je arena kapaciteta 12.000 mjesta i puna je. Na rasplivavanju su svi plivači zajedno pa sam trenirao nekoliko puta u pruzi sa američkim reprezentativcima, kao i ruskim i francuskim”.

Pored Bjelajca, na Svjetskom prvenstvu je već nastupio njegovo klupski kolega iz Olimpa Adi Mešetović, kao i Mostarka Amina Kajtaz. Mešetović je bio 40. na 50 metara delfin, dok je Kajtazova završila 29. na 100 delfin. Plivačica Veleža iz Mostara u petak će nastupati u kvalifikacijama na 50 delfin.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjalucanin-pred-debi-na-sp-imam-malu-tremu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])