Borče, kako počneš, tako ćeš i završiti! (Foto)

Objavljeno: 22. 7. 2017 u 10:11h

Banjalučki Borac u nedjelju (19.30 časova) dočekuje Čelik na Gradskom stadionu u prvom kolu povratničke sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. “Velikan” od danas ima i novog generalnog sponzora.

Niko u taboru crveno-plavih nema dilemu kad je riječ o pobjedniku nedjeljnog duela sa Zeničanima jer vjeruju da “dobar početak zlata vrijedi” u namjeri da što prije “Velikan iz Platonove” postane ono što po renomeu i zaslužuje – pravi evropski klub.

Šef struke Banjalučana Željko Vranješ nije želio previše da govori jer je cilj odavno zacrtan i ne samo na predstojećem susretu protiv Čelika.

“Biću kratak. Pripreme smo odradili onako kako smo željeli, uprava nam je omogućila sve uslove da to uradimo na najbolji način, kompletirali smo tim na vrijeme i mislim da spremni ulazimo u prvenstvo. Normalno, viši je rang takmičenja, ali očekujem u nedjelju osvajanje prva tri boda i da ćemo nastaviti u takvom tempu. Igrači su fizički spremni i psihički orni za borbu”, izjavio je Vranješ i dodao da svi njegovi fudbaleri imaju pravo nastupa, uključujući i Bojana Puzigaću, koji je bio sporan zbog crvenog kartona zarađenog protiv Tekstilca u finišu prethodne sezone u Prvoj ligi Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, Čelik ima ozbiljnih problema sa sastavom ekipe s kojom će doputovati u Banjaluku.

“Ni njihov trener (Kemal Hafizović) ne zna s kojim timom će da nastupi u Banjaluci. Do nas stižu oprečne informacije, ali igrači koji su učestvovali na turniru u Vitezu nemaju pravo nastupa jer još nisu registrovani. Uglavnom, riječ je o potpuno drugačijoj ekipi od one iz prethodne sezone u Premijer ligi BiH”.

Uprkos problemima Zeničana, Vranješ nije želio da se “izuva prije vode” niti da prejudicira kasnije domete Borca.

“Pristalica sam da uvijek trebamo ići utakmicu po utakmicu. Poštujemo Čelik jer je to Čelik. Prethodne sezone je praktično ispao iz lige, pa se spasio. Znači, nema razloga da potcjenjujemo goste jer smo mi igrali u nižem rangu takmičenja. Opet, ako uđemo kako možemo, vjerujem da ćemo dobro startovati. A poslije ćemo pričati o narednim susretima. Početak je jako važan, kako kreneš, tako ćeš i da završiš”, zaključio je trener crveno-plavih.

Pomenuti lijevi bek Bojan Puzigaća prenio je utiske iz svlačionice pred prvu utakmicu crveno-plavih u 16. sezoni u Premijer ligi BiH.

“Meč dočekujemo u dobroj atmosferi i vjerujemo u osvajanje bodova. Spremni smo, orni i što je najbitnije fizički zdravi, pa smatram da protiv Čelika ne bismo trebali imati većih problema. Imamo dobar tim i to će vjerujem biti dovoljno za pobjedu”.

Mlada uzdanica Banjalučana Vladan Danilović će u nedjelju upisati svoj debi u bosanskohercegovačkoj eliti.

“Ovo će biti moje prvo premijerligaško iskustvo u karijeri. Radujem se meču, kao i kompletan tim, a naša očekivanja su naravno samo pobjeda iako izuzetno poštujemo Čelik. Zenički klub je veliko ime bez obzira na situaciju u kojoj se nalazi. Međutim, mi želimo da dobro startujemo u prvenstvu i ovom prilikom bih pozvao navijače da ispune Gradski stadion i budu naš ‘12. igrač'”, istakao je mladi Danilović.

Sportski direktor “Velikana iz Platonove” Oliver Jandrić je podvukao da su pripreme odrađane vrhunski i da trijumf nad Čelikom ne bi trebao da dođe u pitanje.

“Naš tim je kompletiran onako kako smo željeli. Pripreme su okončane na visokom nivou, igrači koji su stigli su dosad opravdali epitete pojačanja, a potvrda toga u bici za bodove će vjerujem da stigne u nedjelju protiv Čelika”, naglasio je Jandrić.

Dvoboj prvog kola Premijer ligi BiH između Borca i Čelika na rasporedu je u nedjelju u 19.30 časova.

Tradicionalno, više uspjeha imaju Banjalučani – na 26 mečeva, Borac je zabilježio 11 pobjeda, osam remija i sedam poraza uz gol-razliku pd 25:21.

Punih devet godina Čelik nije znao za trijumf protiv Borca. Od 2006. do 2015. godine odigrano je 15 mečeva u Premijer ligi i Kupu BiH, Borac je slavio čak 11 puta, uz četiri remija. Tek krajem 2015. Zeničani su slavili minimalnim rezultatom i tako prekinuli crnu seriju. Na posljednjoj utakmici ova dva rivala, na Gradskom stadionu bilo je 1:1.

Lešinari biraju najborbenijeg “Borčevca”

Navijači Borca će na kraju polusezone birati najborbenijeg fudbalera banjalučkog kluba, a intervju s njim ćete imati priliku da gledate u emisiji “Borac” na “Elta” televiziji.

Novi generalni sponzor na dresovima

Fudbalski klub Borac od petka ima i novog generalnog sponzora – “Novu banku” iz Banjaluke, čije će ime krasiti garniture dresova u predstojećem šampionatu BiH.

Direktor Milan Radović je najprije pojasnio da će “Nova banka” ostati generalni sponzor i Rukometnog kluba Borac.

“Ovo neće uticati na naše odnose sa rukometašima Borca i nastavićemo i dalje, ali smo ove godine odlučili da pružimo podršku i Fudbalskom klubu Borac, kao i omladinskoj školi jer smo prepoznali energiju oko kluba. Uvijek ćemo podržati ozbiljne projekte u Srpskoj i Bosni i Hercegovini, a Borac je najozbiljniji sportski projekat u Banjaluci. Naše sjedište je ovdje, pa smo odlučili da podržimo Borac ove sezone, a vjerovatno ćemo i narednih godina, koji je simbol grada na Vrbasu”, izjavio je Radović.

Predsjednik Borca Branko Kovačević podvukao je da je novi sponzor stigao u pravo vrijeme kad se dešava novi preporod “Velikana iz Platonove”.

“Ovo je za nas odličan scenario i to u najboljem trenutku, pred premijernu utakmicu sa Čelikom. Želim da pozovem sve Banjalučane da ispune Gradski stadion i podrže nas u borbi da izborimo Evropu”, rekao je Kovačević.

Transfer lista završena 99.99%

“Mi smo što se tiče dolazaka zatvorili ekipu 99.99 odsto. Imamo nekoliko fudbalera koji će ići vjerovatno na pozajmice. Naravno, ukoliko se pojavi neko sa ekstra kvalitetom nećemo propustiti da ga angažujemo. Vjerujem da je sportski sektor odradio svoj dio posla na najbolji mogući način i da će potvrda stići protiv Čelika”. “Zoran Đurić, desni bek nije zadovoljio stručni štab i zahvalili smo se na saradnji. Što se tiče Omara Pašagića na lijevom beku, još razmišljamo jer vjerujemo da ima kvalitet, ali nismo definitivno odlučili o njegovom daljem statusu. Slaviša Maksimović je ostao kod nas, to je naš igrač. Miloš Čudić je takođe naš član, završavamo papire”

Trio ide na pozajmicu

Sportski direktor otkrio je i imena igrača koji će biti proslijeđeni na pozajmice. To su Japanac Rio Suzuki, Radovan Perišić i Miloš Đorđević.

“Vidjećemo gdje ćemo ih smjestiti.Tražićemo klubove koji bi bili najbolji za njihov razvoj i napredak i gdje bi dobili prostor da igraju”.

Izvor: Mondo / Autor: Nebojša Šatara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borce-kako-pocnes-tako-ces-i-zavrsiti-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot