Stručnjaci iz BiH: Borac će biti hit! (Foto)

Objavljeno: 21. 7. 2017 u 17:01h

Uoči početka nove, 16. sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, stručnjaci su za “Mondo” prognozirali ko bi mogao biti hit prvenstva u bh. eliti, te koja od ekipa ima najveće šanse za titulu.

Nakon nikad kraće pauze, lopta na premijerligaškim terenima ponovo će se zakotrljati.

Sezona u Premijer ligi BiH, 16. otkako je formirana jedinstvena liga na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, počinje sutra, a prvo kolo biće odigrano tokom tri dana.

Šest mečeva u subotu, nedjelju i ponedjeljak biće odigrano u različitim terminima, a sezonu otvaraju fudbaleri Radnika i Krupe u subotu od 17 časova.

Fudbaleri Zrinjskog braniće titulu koju su osvojili u dva prethodna prvenstva, a Mostarci su sa pet titula ujedno i najtrofejnija ekipa Premijer lige BiH u njenoj istoriji.

Sagovornici su bili sportski radnici i treneri koji trenutno nemaju angažman u najjačoj bh. ligi.

Većina njih etiketirala je banjalučki Borac kao potencijalni hit predstojećeg prvenstva.

Borče Sredojević (trener Kozare iz Gradiške)

“Očekujem da će Krupa biti standardno dobra, Radnik takođe, ali prvenstveno bih volio da iznenađenje predstojeće sezone bude banjalučki Borac. To mi je velika želja, ali i fudbalski gledano, vjerujem da Banjalučani imaju kapacitet da budu hit Premijer lige BiH”, poručio je Borče Sredojević.

Darko Ljubojević (nekadašnji potpredsjednik FS BiH)

“Ne vjerujem da će nova sezona donijeti neka posebno velika iznenađenja. Kad je riječ o borbi za titulu, sarajevski klubovi Željezničar i Sarajevo, kao i aktuelni šampion Zrinjski su kao i uvijek favoriti. Naravno, tu je jako opasan i Široki Brijeg, što je i pokazao dobrim partijama u Evropi. Borac bi mogao da se ubaci iz drugog plana ili da iz sjene eventualno napadne vrh tabele, ali biće jako teško. Druge ekipe poput Radnika, Slobode i Mladosti su takođe solidne, ali ne vjerujem da mogu biti ozbiljniji kandidati za naslov. Što se tiče Krupe, dugo su zajedno, vidjećemo šta će biti”, istakao je Ljubojević.

Mato Neretljak (trener Orašja)

“Realno je Zrinjski najkvalitetnija ekipa, a iznenađenje bi mogla da bude Krupa, koja je već nekoliko sezona čuva okosnicu tima na okupu. Osim Mostaraca, svakako da je i Željezničar favorit za trofeje, a što se tiče mene, najviše bih volio da novi šampion bude Borac. Žao mi je što Vule Trivunović nije ostao trener, ali ne vjerujem da Banjalučani mogu da se umiješaju u borbu za titulu”, rekao je Neretljak.

Mirza Varešanović (trener Olimpika iz Sarajeva)

“Kao i svake godine, favoriti su četiri vodeće ekipe bh. fudbala, Sarajevo i Željezničar, Široki Brijeg i Zrinjski. Ipak, siguran sam da će Borac biti hit ove godine. Posložili su određene stvari, dobro se pojačali, formirali dobru ekipu i puno očekujem od njih. Vrijeme je da se Borac vrati u sami vrh bh. lige, gdje mu je i mjesto. Radi se o našem velikom klubu, koji ima tradiciju, uslove i ime i krajnje je vrijeme da postane stabilan premijerligaš i da se bori za izlazak na međunarodnu scenu. Prošle godine Krupa je sve iznenadila, niko nije očekivao njihovu tako dobru igru, ali mislim da će ove sezone teško ponoviti prošlosezonski uspjeh”, mišljenja je kormilar sarajevskih “vukova”.

Branimir Tulić (bivši selektor U-21 reprezentacije BiH)

“Kada je riječ o novom šampionu, ta knjiga mogla bi se svesti na tri, četiri slova. Po meni glavni favorit je Željezničar, a zatim slijede Široki Brijeg i Zrinjski. Ali, ja bih tu dodao i Borac. Ne zbog nekog lokal patriotizma, nego zbog svih stvari koje se dešavaju u Banjaluci. Borac je izborio povratak, imaće veliki motiv, doveli su par sjajnih pojačanja protiv Gorana Galešića, Mladena Veselinovića i Mahira Karića, igrače koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu i mislim da vjerujem uraditi mnogo. Mislim da Sarajevo trenutno nije u krugu favorita. Vidjelo se to i tokom nastupa u Evropi. Nije to više ona ekipa od prije dvije, tri godine”, rekao je Tulić.

Izvor: Mondo / Autor: Bojan Jakovljević,  Nebojša Šatara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/strucnjaci-iz-bih-borac-ce-biti-hit-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])