Plivači “Olimpa” spremni za SP (Video)

Objavljeno: 18. 7. 2017 u 20:58h

Trojac plivačkog kluba “Olimp”, Nikola Bjelajac, Adi Mešetović i trener Miodrag Čeko sa nestrpljenjem dočekuju nastup na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Minulih mjeseci, naporno su radili, kako bi planetarnu smotru dočekali u što boljoj formi. Ako je suditi po generalnoj probi, nedavno održanom prvenstvu BiH, rad se isplatio. Nikola je tada postao prvi bh plivač koji je 50 metara kraul isplivao ispod 23 sekunde. Ne krije da je uzbuđen pred okršaj sa najboljim plivačima planeta.

“Naravno da jesam. U pitanju je seniorsko prvenstvo svijeta i sve to na puno višem nivou. Bio bih zadovoljan da ponovim ovaj rezultat ispod 23 sekunde. Prvi sam čovjek u BiH koji je to napravio. Ipak, očekujem jaku konkunreciju”, rekao je Nikola Bjelajac, PK “Olimp”.

Za Nikolin plivački bum ove godine, donekle je zaslužan i njegov klupski drugar Adi Mešetović. Na treningu ne kriju, vuku jedan drugoh ka sto boljem rezultatu. Rođeni Tuzlak zadnjih nekoliko godina clana je “Olimpa”, ima već iskustvo nastupa na velikim takmičenjima, a na Mundijalu u Budimpešti plivaće u disciplini 50 metara delfin.

“Imam več nekog iskustva se seniorskih prvenstava. Ovo mi je jedinu prvenstvo, uz Olimpijadu na kojem nisam bio. Konkurencija će biti veoma jaka. Moj fokus je,. moram da kažem na 25 metarskim bazenima, i formu tempiram za Evropsko prvenstvo u Kopenhagenu, decembra ove godine. Idem u Budimpeštu da napravim što bolji rezultat, i bio bih zadovoljan kada bih plivao ispod svog rekorda BiH”, rekao je Adi Mešetović, PK “Olimp”.

A trener Čeko, i više nego zadovoljan. Ponosan je što će čak dva takmičara Olimpa, nastupiti na Svjetsko prvenstvu.

“Dokaz je to da dobro radimo u klubu”, kaže Miodrag koji kaze da minuli rezultati dovoljno govore u kakvoj formi Nikola i Adi dočekuju prvenstvo svijeta.

“Nikola i Adi su s vojim rezultatima na nedavno održanom državnom prvenstvu BiH pokazali da su u dobroj formi. Tada su oborili nekoliko rekorda BiH”, rekao je Miodrag Čeko.

Uz trojac Olimpa, put Budimpešta je trebao i član banjalučkog Plivačkog kluba “22.april”, Mihajlo Čeprkalo, koji je ipak u posljednji čas zbog povrede odustao od nastupa na Svjetskom prvenstvu, pa će tako čast bh plivanja na plivačkom mundijalu uz Nikola Bjelajca i Adija Mešetovića, braniti još samo Mostarka Emina Kajtaz.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/plivaci-olimpa-spremni-za-sp-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])