Banjalučki plivači spremni za Svjetsko prvenstvo (Foto)

Objavljeno: 12. 7. 2017 u 09:36h

Plivači iz Banjaluke Nikola Bjelajac (Olimp), Mihajlo Čeprkalo (22. april) i Adi Mešetović (Olimp) nastupiće na predstojećem šampionatu svijeta u Mađarskoj.

Na nedavno održanom Ljetnjem prvenstvu Bosne i Hercegovine u Banjaluci, dominirali su plivači banjalučkih klubova Nikola Bjelajac (Olimp), Mihajlo Čeprkalo (22. april) i Adi Mešetović (Olimp).

Njih trojica su ponovo dokazali veliki potencijal i kvalitet koji posjeduju, a pokazali su nisu slučajno obezbijedili norme za Svjetsko prvenstvo koje će krajem mjeseca biti održano u Budimpešti.

Bjelajac je dva puta obarao rekord na 50 slobodno i on sada iznosi 22.,84 sekunde čime je posao jedini plivač u BiH koji je najatraktivniju disciplinu isplivao ispod 23 sekunde. On je na duplo dužoj dionici ostvario vrijeme 50.82 sekunde što mu je donijelo 786 FINA bodova, a to je bio najvredniji rezultat na prvenstvu.

Njegov timski kolega Mešetović plivao je rekorde na 50 prsno (29.25) i 50 delfin (24.48), a za drugi rezultat je dobio 769 FINA bodova što je bio treći rezultat takmičenja.

“Njih dvojica su potvrdili fenomenalne norme za SP i prezadovoljan sam sa rezultatima i rekordima. Faktički sve što su plivali su rekordi, da li lični ili državni. Pogotovo bih istakao rezultat Nikole od 23.06, što će vjerovatno biti brže nego norma za Olimpijske igre u Tokiju. Polufinale na prošlom SP je bilo 22.66 i ništa nije nemoguće u nekom smislu nadanja, ali ne treba stavljati pritisak. Ako ikad to doživimo to će biti fantastično. Što se tiče rezultata već ove godine smo ostvarili cilj za narednu”, izjavio je njihov trener Miodrag Čeko za “Glas Srpske“.

Čeprkalo je apsolutni rekord postavio u trci na 100 leđno (58.23), što je i novi juniorski rekord, a u tom godištu novo najbolje vrijeme isplivao je na 50 delfin (24,96). Na 100 slobodno je imao rezultat 51,82 što mu je donijelo 770 FINA bodova, a to je drugi rezultat prvenstva. Ta trka bila je posebno zanimljiva jer su sva trojica pomenutih plivača ukrstila koplja na njoj.

“To je bila najbolja trka na takmičenju, prštalo je na sve strane. Pokazali su da su odlični plivači i da se neće slučajno naći na Svjetskom prvenstvu. Jedini nedostatak što se tamo sve pliva ujutro, a njihov bioritam je puno bolji poslijepodne. Ako ovi rezultati budu ujutro svi možemo da budemo presrećni”, dodao je Čeko.

I Mostarka u Budimpešti

Banjalučki trener je istakao da kontinuirani dobri rezultati ovih plivača nisu došli slučajno, već da se sve rezultat dugogodišnjeg rada, truda i discipline njih i svih ljudi oko njih.

“To su dva puta po dva treninga dnevno, plus rad u teretani i fitnes. Rijetko koji sportisti u okruženju toliko posvećeno rade. Takođe oni su imali treninge sa svjetski poznatim imenima poput Milorada Čavića, Velimira Stjepanovića i ostalih što to je sigurno pomoglo u razvoju”, zaključio je Čeko u izjavi za banjalučki list.

Osim trojice Banjalučana, na prvenstvu svijeta će učestovati još i Mostarka Amina Kajtaz, koja je u Banjaluci takođe obarala rekorde na 50 slobodno (26.52) i 50 leđno (29.76).

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjalucki-plivaci-spremni-za-svjetsko-prvenstvo-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot