Borac prodaje Zekanovića, ne da Danilovića

Objavljeno: 8. 7. 2017 u 10:05h

Predrag Zekanović, mladi fudbaler Borca, naredne sezone bi trebalo da nosi dres rumunske Konkordije, a Banjalučani bi na ime transfera inkasirali oko 100.000 evra.

“Crvenoplavi” su iz Španije dobili ponudu za Vladana Danilovića vrijednu 150.000 evra, ali je ona odbijena. Devetnaestogodišnji fudbaler je za oko čelnika rumunske ekipe zapeo na Zlatiboru, gdje su ova dva tima odigrala prijateljski meč, i sve se izdešavalo veoma brzo.

Iz Borca su kazali da transfer nije i zvanično sklopljen, ali da su ostali samo sitni detalji prije nego što fudbaler potpiše ugovor s rumunskom ekipom.

“Ostali su samo neki sitni detalji i Borac bi trebalo da zaradi skoro 100.000 evra. Stav Upravnog odbora je da nikoga ne dajemo ispod te sume, a Zakanović trenutno nije bio u prvom planu. Mislimo da smo uradili dobar posao i da je klub finansijski dobro prošao”, rekao je Vico Zeljković, potpredsjednik kluba, koji je dodao da kompletan iznos obeštećenja ide u kasu Borca.

Zekanović je bio član ekipe koja je prošle sezone dominantno osvojila titulu pravaka RS i izborila povratak u BHT Premijer ligu BiH. Nije bio jedini fudbaler “crvenoplavih” koji je bio interesantan klubovima iz inostranstva pošto je u Platonovu ulicu stigla ponuda iz Španije tešla 150.000 evra.

“Dobili smo ponudu za Danilovića, ali smo je odbili jer ne želimo da ga pustimo za ispod 250.000 evra. Naš stav je da najbolje igrače ne puštamo ispod 200.000-300.000 evra. On sada sigurno ne odlazi, ali nastavićemo pregovore sa Španicima na zimu”, izjavio je Zeljković, koji je pohvalio Zekanovića:

“Uradio je sve što je bilo do njega da klub prođe što bolje u ovom poslu i veoma smo mu zahvalni na tome.”

Prelazni rok za Borac još nije završen, a već dugo meta čelnika kluba je Siniša Saničanin, defanzivac Mladosti iz Lučana.

Zeljković ističe da će sve biti poznato ovog vikenda, a za mladog fudbalera sada su zainteresovani Čukarički i Vojvodina. Zekanović je istakao da je imao dogovor s Borcem da ga pusti ukoliko stigne neka inostrana ponuda i zahvalio je klubu na korektnosti.

“Imao sam dogovor s Borcem da ostanem, ali da će me pustiti ako se pojavi neka dobra ponuda, tako da su ljudi u klubu bili korektni i pustili me da idem. Ovo je za mene veliki iskorak u karijeri. Idem tamo da bih napredovao, ali ne planiram se u Rumuniji puno zadržati”, kazao je Zekanović i nastavio:

“Cilj mi je da odem na viši nivo i nadam se da će mi Konkordija biti odskočna daska. Mislim da ću imati šta da pokažem u Rumuniji. Ne volim puno da pričam, više volim da to pokazujem na terenu.”

Zekanović ističe da nije završio s Borcem te da bi volio da se vrati za 10-15 godina.

“Naravno da mi je žao što idem iz Borca, jer mi je on pružio dosta toga. Da nije bilo Borca, ne bih bio ovdje gdje sam sada”, zaključio je 19-godišnji fudbaler.

125.000 evra vrijednost je Predraga Zekanovića prema sajtu Transfermarkt.de

Najveće prodaje Borca (izvor Transfermarkt.de)

Ime i prezime        prešao u                sezona         vrijednost u evrima

Darko Maletić       Aktobe                 2011/2012.           300.000

Vule Trivunović    Krakovija             2010/2011.            200.000

Bojan Puzigaća     Krakovija             2010/2011.          150.000

Vladimir Karalić   PAOK                  2005/2006.            150.000

Željko Buvač        Rot Vajs Erfurt      1991/1992.          150.000

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-prodaje-zekanovica-ne-da-danilovica/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot