KKI Vrbas: Moćni i nepobjedivi (Foto)

Objavljeno: 2. 7. 2017 u 16:43h

Članovi Košarkaškog kluba invalida “Vrbas” još jednom su pokazali moć i nepobjedivost. Na turniru održanom minulog vikenda u Kidričevu osvojili su novi trofej, i to više nego zasluženo.

Banjalučani su prvo u polufinalnom dvoboju dobili reprezentaciju Rusije sa 66:59, da bi potom u finalu očitali lekciju selekciji Austrije koju su dobili sa glatkih 67:47.

Prije početka polufinala intornirane su himne država Rusije, Austrije i Slovenije, a domaćini su prihvatili opravdani zahtjev “Vrbasa” i pustili su klupsku himnu čiji je autor Miro Janjanin.

“Mi smo pozvani na turnir kao klub i radi toga je bilo logično da ide naša himna. Tako je bili i na našem prethodnom nastupu u ovom slovenačkom gradu i to su i sada sa radošću svi prihvatili” – izjavio je Marinko Umičević, predsjednik Košarkapkog kluba invalida “Vrbas”.

Igračima sve čestitke

Naš sagovornik može biti zadovoljan poslije još jednog značajnog uspjeha njegovih igrača na dosta jakom turniru u Kidričevu.

“Svakako da mogu biti više nego zadovoljan ostvarenim na takmičenju u Sloveniji. Polufinalni meč bio je finale prije finala, nije bilo lako, ali igrači su nadvisili sebe i uspjeli su da savladaju izuzetno moćnu reprezentaciju Rusije.  Protiv Austrijanca možda smo imali nešto lakši posao, ipak velikim zalaganjem svih na terenu zabilježili smo pun pogodak i pehar je završio u našim rukama” – istakao je Marinko Umičević.

Semafor

U klubu su ponosni na činjenicu što je prije početka polufinalne utakmice na semaforu stajalo: Banjaluka – Rusija.

“I po tome se vidi koliko smo dogurali za ovih 15 godina na koje smo svi ponosni, a  ne igra se sa Rusima svaki dan. Želim da kažem kako smo za nastup u Kidričevu dobili pomoć od gradonačelnika Igora Radojičića kojem se ovim putem najiskrenije zahvaljujem, a igrači su na terenu sve to opravdali” – saopštio je Marinko Umičević, čovjek koji je takođe dao značjna novčana sredstva za odlazak u Sloveniju.

Prvi čovjek najuspješnijeg sportskog kolektiva u Republici Srpskoj, ali i u BiH i regionu kaže da su igrači najzaslužniji za ovaj uspjeh.

“Upućujem im sve čestitke, jer su se maksimalno turdili kako bismo na kraju uzeli pobjednički trofej. Mufid Čejvan i Vlado Švraka odskakali su protiv Rusije, a njima se u finalu pridružio Elvir Modronja koji je pružio sjajnu partiju. Naravno da zasluge za trijumf pripadaju i ostalim igračima i našoj Biljani Nedić. Svi su se borili kao lavovi i zaslužili su da na kraju budu prvi” – dodao je Marinko Umičević, uspješni predsjednik Banjalučana.

Trofej za rođendan

Osvojeni trofej u Kidričevu je jedan od najljepših poklona za predstojeći 15. rođendan KKI “Vrbas”. Kao što je poznato ovaj sportski koklektiv osnovan je na Petrovdan 12. jula 2002. godine i za deceniju i po prošao je put od trnja do zvijezda.

“Da, ovo je najbolji poklon za naš rođendan. Velika želja bila nam je da pobijedimo na ovom prestižnom turniru na kojem su nastupile prilično jake reprezentacije. To se prije svega odnosi na selekciju Rusije protiv koje smo se malo i namučili, ali ono što je najvažnije mi smo na kraju pobijedili. U finalu protiv Austrije pokazali smo da smo kvalitetniji, a jedino su protivnički igrači igrali nešto grublje. Međutim, ni to nas nije zaustavilo na putu do još jednog značajnog uspjeha” – rekao je Igor Ignjatović, kapiten Banjalučana.

Biljana Nedić takođe je bila presrećna što su takmičenje u Sloveniji završili kao pobjednici.

“Iako smo poodavno na zasluženom odmoru, a uz to nismo ni redovno trenirali, ipak smo pokazali koliko smo jaki i s toga ne čudi što smo podigli pobjednički trofej. Došao nam je u pravi trenutak, jer 12. jula biće tačno 15 godina kako postoji naš voljeni klub” – naglasila je jedina dama u redovima Košarkaškog kluba invalida “Vrbas”.

Šampioni NLB lige, BiH i Republike Srpske sada će se posvetiti odmoru. Prije početka nove sezone ekipa će boraviti na kampu u Trebinju, a potom će nastupiti na jakom turniru u Rumuniji.

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kki-vrbas-mocni-i-nepobjedivi-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])