FK Borac veoma aktivan na tržištu: Pojačanja vrijedna skoro dva miliona evra

Objavljeno: 24. 6. 2017 u 09:16h

Prelazni rok u BiH počinje tek 26. juna, a čelnici FK Borac već su angažovali osam fudbalera s kojima će naredne sezone napasti vrh BHT Premijer lige BiH. Tržišna vrijednost pojačanja je 1,8 miliona evra.

Borac iza sebe ima ubjedljivu sezonu u Prvoj ligi RS, gdje je bez mnogo problema osvojio titulu, a sada u istom ritmu želi da nastave i u povratničkoj sezoni u bh. eliti.

Još tokom zimskog prelaznog roka dovedeno je nekoliko provjerenih fudbalera poput Bojana Puzigaće, Aleksandra Radulovića, Siniše Dujakovića… koji će i u sezoni pred nama biti kostur ekipe. Angažovano je i nekoliko mlađih igrača, kao što su Ilija Danilović, Bojan Burazor i Miloš Đorđević, koji u budućnosti mogu mnogo da doprinesu igri “crveno-plavih”.

Sportski sektor na čelu s Oliverom Jandrićem (sportski direktor) i Vicom Zeljkovićem, članom Upravnog odbora koji je zadužen za transfere igrača, nastavio je u istom ritmu i s nekoliko pojačanja su samo nadogradili šampionski tim. Iako prelazni rok nije zvanično počeo, angažovano je nekoliko igrača, a neki od njih iza sebe imaju zavidne biografije.

Najveće pojačanje bez sumnje bi trebalo da bude Goran Galešić, dijete Borca, koji se vratio nakon 10 godina inostrane karijere. Sjajni vezista je karijeru gradio u Sloveniji, Moldaviji, Belgiji, a u sezoni za nama je igrao za ruski Himski i slovenačko Celje.

Borac se pojačao u svim linijama tima osim na golmanskoj poziciji, gdje će se voditi velika borba između iskusnog Asmira Avdukića i talentovanog Nemanje Trkulje.

U odbrani je zasad angažovan Nemanja Janičić, a dvije velike želje su Aleksandar Subić (Partizan) i Siniša Saničanin (Mladost Lučani), koji su trenutno daleko od povratka na Gradski stadion.

Najviše pojačanja je stiglo u veznom redu i to Uroš Mirković, Ivica Guberac, Rio Suzuki, Fedor Predragović, Mladen Veselinović i pomenuti Galešić. Suzuki je već neko vrijeme među “crveno-plavima”, ali su za njega nedavno stigli potrebni papiri. Napad će u novoj sezoni biti jači za Mahira Karića, koji iza sebe ima dobru sezonu u Čeliku, gdje je tri puta bio strijelac i tome je dodao četiri asistencije.

U Platonovoj ulici bi u timu željeli ponovo da vide Nemanju Bilbiju, napadača Zrinjskog, ali i ovaj posao je još daleko od realizacije. Svi igrači su došli bez obeštećenja, ali su čelnici kluba kazali da su kao naknade za potpise na pojačanja potrošili 70.000 KM. Zanimljivo je da su mnogi potpisali ugovore na godinu dana, s opcijom produženja.

“Igrači potpisuju na godinu dana zato što još ne vjeruju klubu, jer su mnogo puta bili izigrani. Činimo sve da fudbalerima vratimo vjeru u klub”, kazao je Vedran Pušić, član Upravnog odbora kluba.

Dosad su ekipu napustila tri igrača – Nemanja Vejnović, Borislav Erić i Gedon Guzina, dok je Siniši Radoji istekao ugovor i njegova sudbina još nije poznata.

Fudbaleri u nedjelju putuju za Zlatibor, gdje će nastaviti pripreme za narednu sezonu.

Pojačanja

Ivica Guberac

Pozicija: Vezni red

Vrijednost: 200.000 evra

Fedor Predragović

Pozicija: vezni red

Vrijednost: 150.000 evra

Goran Galešić

Pozicija: vezni red

Vrijednost: 250.000 evra

Nemanja Janičić

Pozicija: odbrana

Vrijednost: 250.000 evra

Mladen Veselinović

Pozicija: vezni red

Vrijednost: 450.000 evra

Uroš Mirković

Pozicija: vezni red

Vrijednost: 250.000 evra

Rio Suzuki

Pozicija: vezni red

Vrijednost: /

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fk-borac-veoma-aktivan-na-trzistu-pojacanja-vrijedna-skoro-dva-miliona-evra/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot