Vladimir Branković, direktor Borac m:tela: Loptica sada u našem dvorištu

Objavljeno: 23. 6. 2017 u 12:49h

Direktor Borca m:tel Vladimir Branković optimista je poslije sastanka sa čelnicima SEHA lige i vjeruje da će Banjalučani ponovo biti dio jedne od najjačih liga u Evropi.

Do konačne potvrde ostali su još samo sitni detalji, jer su ljudi koji vode regionalno takmičenje postavili uslove koji bi morali biti ispunjeni. Najviše su ih interesovali tehnički detalji koji se tiču TV prenosa.

“Upoznao sam ih sa svim što smo uradili u prethodnoj sezoni, kao i planom koji imamo što se tiče formiranja tima. Bili su zadovoljni onim što su čuli i gotovo sigurno ćemo biti dio ovog društva poslije jednogodišnje pauze. Tražili su garancije da ćemo ispuniti uslov kada je u pitanju TV prenos u HD rezoluciji. Mislim da to neće biti problem, kao ni posjeta publike, jer vjerujem da će nas navijači podržati. Loptica je sada na našoj strani, nadam se da ćemo dobiti podršku institucija kako bismo se vratili na veliku scenu”, rekao je Branković.

Osim tehničkih stvari, vrlo bitna stavka je i tim koji će Borac formirati. Klubovi iz BiH prethodnih godina redovno su bili pri dnu tabele, a nerijetko su utakmice gubili i sa deset, 15 golova razlike.

“Nastojimo da formiramo što jači i konkurentniji tim. Dio posla smo uradili jer smo dogovorili ostanke nekoliko igrača. Blizu smo angažovanja nekoliko igrača, a sve će se znati idućih dana”, rekao je Branković.

Odlaskom Damira Efendića i Milana Kosanovića jasno je da treba dovesti bar jednog iskusnog golmana, a slična situacija je i na mjestu pivota, jer je kapiten Đorđe Ćelić praktično sam iznio drugi dio prošle sezone. Iako još nije stavio paraf na produžetak ugovora, trener Ratko Đurković prati situaciju i u dogovoru sa ljudima iz kluba pokušava da pronađe najbolja rješenja.

“Bila bi velika stvar kada bi ostali Mirko Majić i Danijel Vukićević i, koliko sam čuo, pregovori idu u dobrom smjeru. Nadam se da će ostati i Elis Memić, a ukoliko bi se moje želje ispunile, još bi nam trebao bar jedan golman, pivot i igrač na spoljnim pozicijama”, rekao je Đurković.

SEHA veliki magnet

Nastup u SEHA ligi veliki je magnet za igrače, ali istovremeno i opterećenje za budžet kluba, jer potencijalna pojačanja traže veće plate.

“Moramo dobro da razmislimo o svakom igraču. Kao ni većina klubova na našim prostorima, nemamo pravo na promašaj pa zato pažljivo biramo ono što je u okviru naše platežne moći”, rekao je Đurković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vladimir-brankovic-direktor-borac-mtela-loptica-sada-u-nasem-dvoristu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])