Borac dobio licencu

Objavljeno: 22. 6. 2017 u 14:40h

Fudbalski klub Borac dobio je licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH, a ne uslovnu, kao što je to bio slučaj u nekoliko ranijih sezona.

Da će se Borac moći bez problema takmičiti u narednoj sezoni Premijer lige BiH potvrdio je član prvostepene komisije za licenciranje Dario Knezović.

“Borac nije dobio uslovnu nego licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH. Imali smo nešto blaže kriterijume i na osnovu pregledanih papira smo odobrili licencu”, rekao Knezović.

Čelnici Banjalučana da bi dobili licencu prethodnih dana isplatili su više od 115.000 maraka na ime duga prema bivšim igračima i trenerima, ali je ostalo je još 60.000 maraka.

“Licenca je čista kao suza i svi u klubu smo ponosni što više nije uslovna, kao što je bilo ranijih godina. Što se tiče preostalih dugova, plaćaćemo kako šta bude pristizalo u klub i svi će biti isplaćeni na vrijeme. Borac je dobio licencu na prvostepenoj komisiji, što se nije desilo godinama i to jasno pokazuje da radimo dobro i da smo na pravom putu”, naglasio je potpredsjednik Borca Vico Zeljković.

Istaknuto je da se duguje još 220.000 maraka sadašnjim trenerima i radnoj zajednici, ali da je od toga 150.000 maraka duga zatečeno kada je ova uprava došla na vlast.

“Sve bi trebalo da bude isplaćeno od kredita koji planiramo da podignemo uz pomoć grada Banjaluka. Naš plan je da do septembra očistimo sve dugove prema bivšim igračima i trenerima. Poslije toga bi ostali još samo dugovi prema Poreskoj upravi, “Elektrokrajini”, “Vodovodu” i povjeriocima, kao i prema Školi fudbala “Džaja”. Nadam se da ćemo veoma brzo i sa njima naći zajednički jezik”, nastavio je Zeljković.

Po njegovim riječima prelazni rok za Banjalučane se polako privodi kraju.

“Postoji mogućnost da dovedemo još jednog igrača, ali to će biti poznato narednih dana. Možda to bude i doskorašnji igrač Slobode Mladen Veselinović, koji je slobodan igrač i pokušao je naći angažman u Švajcarskoj, ali od toga, po svemu sudeći, neće biti ništa. U našim planovima su i tri naša nekadašnja igrača Nemanja Bilbija (Zrinjski), Aleksandar Subić (Partizan) i Siniša Saničanin (Mladost, Lučani). Svjesni smo da su to prilično nerealne želje, ali bismo bili zadovoljni kada bi bar jednog od njih doveli na Gradski stadion”, rekao je Zeljković.

On je istakao da će uporedo sa rješavanjem ranije nastalih dugova novac biti ulagan u modernizaciju stadiona, ali i svih pratećih objekata.

“Radovi na izgradnji luksuznih skaj boks loža u sklopu zapadne tribine Gradskog stadiona, na mjestu dosadašnjih novinarskih loža počeli su prije desetak dana, a planirano je da budu završeni do početka prvenstva, odnosno do 22. jula. Sve u svemu, došli smo u Borac da ovaj klub vodimo naprijed i vrijeme će pokazati da u tome polako uspijevamo”, dodao je Zeljković.

Sloboda

Žrijeb takmičarskih brojeva za Premijer ligu BiH biće obavljen danas u 12 časova, ali se još ne zna da li će među 12 ceduljica biti ime Slobode ili će umjesto Tuzlaka stojati samo “Dž”.  Naime tim sa “Tušnja” nije dobio licencu na prvostepenoj komisiji za licenciranje, ali ima mogućnost da se žali drugostepenoj u roku od osam dana, što će sigurno i učiniti.

Đokić i Runić

Među prvima koji su javili da im nije isplaćen dug su bivši prvotimci Borca Željko Đokić i Nebojša Runić.

“Njih dvojica će biti isplaćeni kao i svi ostali. Runić je već dobio dio novca, a tako će biti i sa ostatkom, baš kao i sa Đokićem. Međutim, nije mi jasno zašto sada baš povlače to pitanje. Ova uprava od nijednog duga ne bježi, ali samo treba malo više vremena da svi budu isplaćeni”, naglasio je Zeljković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-dobio-licencu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot