FK Borac dobio licencu!

Objavljeno: 21. 6. 2017 u 15:59h

Fudbalski klub Borac dobio je licencu za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u sezoni 2017/18.

Sve dileme su razriješene!

Banjalučki klub će biti u četvrtak biti žrijeban u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon što je jutros iz Fudbalskog saveza na Gradski stadion stigla potvrda o dobijenoj licenci za nastup.

Portparol crveno-plavih Dejan Kondić potvrdio je za MONDO da je Borac dobio licencu.

“S obzirom da je Borac prethodnih dana uplatio 115.000 KM na ime dugovanja prema bivšim igračima i trenerima, iz FS BiH je stigla povrda o licenciranju. Više o dobijanju licence saznaćete u četvrtak za kad je zakazana konferencija za štampu na kojoj će prisustovati čelnici kluba”, izjavio je Kondić našem portalu.

Žrijebanje parova Premijer lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2017/2018 biće održano u četvrtak u 12 časova u hotelu “Park” u Vogošći.

Za razliku od Banjalučana, tuzlanska Sloboda nije dobila licencu za nastup u Premijer ligi BiH, prenijeli su sarajevski mediji.

Iz FS BiH su telefonom obavijestili Tuzlake da njihova delegacija nije obavezna prisustvovati žrijebu, a s “Tušnja” su najavili žalbu čim stigne zvanična “odbijenica” iz Saveza.

Sloboda najavljuje i pravnu borbu, a spremni su ići i na Međunarodni sportski sud u Lozani, piše “Faktor“.

Komisija za licenciranje FS BiH je u prvom roku odbila Slobodu, da bi na drugostepenoj komisiji crveno-crni dobili uslovnu licencu.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fk-borac-dobio-licencu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot