Stare snage u banjalučkom Željezničaru za Prvu ligu

Objavljeno: 20. 6. 2017 u 18:37h

U sezonu kada će prvi put u 93 godine dugoj istoriji igrati u prvoligaškom društvu Fudbalski klub Željezničar iz Banjaluke ući će sa istim snagama.

Uprava kluba sa “Predgrađa”, ali i šef stručnog štaba, ujedno i jedan od najboljih igrača Branislav Krunić imaju puno povjerenje u mladiće koji su u prethodne dvije sezone preskočili dva ranga i od trećeligaša stigli do najvišeg stepena takmičenja u Srpskoj.

“U prvu prvoligašku sezonu u istoriji kluba ući ćemo sa igračima sa kojima smo napravili veliki rezultat. Iako je ekipa dosta mlada, imamo u nju puno povjerenje. Smatram da mogu iznijeti teret prvoligaških utakmica i da sa njima bez problema možemo obezbijediti opstanak” – naglasio je Krunić, koji će i u narednoj sezoni imati dvostruku ulogu.

On ističe da za sada niko nije zatražio papire i da će, po svemu sudeći, svi igrači iz prošle sezone ostati u klubu.

“Ako i bude koji dolazak, to će biti neki mladi i neafirmisani fudbaler, koji u našoj sredini može igrački da napreduje. Ekipa je još na odmoru, a planirano je da prozivku obavimo 5. jula. Nismo finansijski moćni kao drugi, tako da ćemo cjelokupne pripreme obaviti u Banjaluci” – dodao je Krunić.

Uprava kluba ulaže maksimalne napore da obezbijedi sve uslove za odigravanje prvoligaških utakmica na “Predgrađu”.

“Naš teren sa plastičnom travom ispunjava uslove, ali nam nedostaje određen broj stolica, kao i bolje klupske prostorije. Radovi su u punom jeku i vjerujem da ćemo do početka prvenstva imati tribinu sa 1.000 sjedećih mjesta, ali i nove prostorije sa svim popratnim sadržajima”- rekao je sportski direktor Željezničara Krsto Golijanin.

On je naglasio da u pobjedničkoj ekipi ne treba ništa mijenjati.

“Velike zasluge za naš uspjeh pripadaju i OFK Sport timu sa kojim imamo odličnu saradnju i čijih nekoliko igrača brani naše boje. Ta saradnja biće nastavljena i ubuduće na obostrano zadovoljstvo” – dodao je Golijanin.

Strijelci

U sezoni za pamćenje Željezničar je u 30 utakmica zabilježio 21 pobjedu, sedam remija i dva poraza. Osvojeno je 70 bodova, 13 više od drugoplasiranog BSK-a, a gol-razlika bila je impozantna – 106:21. Zato ne čudi što su dva najbolja strijelca u grupi zapad bili igrači Banjalučana Bojan Marković sa 33 i Branislav Krunić sa 28 pogodaka. Zapažen učinak imao je i Dejan Bosančić sa 11, te Nikola Jokanović sa osam golova.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/stare-snage-u-banjaluckom-zeljeznicaru-za-prvu-ligu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])