RK Borac: Đurković ostaje trener, pojačanje desni bek Komnenović

Objavljeno: 12. 6. 2017 u 19:54h

Ako je dilema i postojala, sada je više nema: Ratko Đurković i u novoj sezoni će sjediti na klupi bh. šampiona, Rukometnog kluba Borac.

Crnogorski stručnjak i tim iz Gospodske ulice u ovo vrijeme prošle godine su dogovorili saradnju na 1 + 1 godinu. Nakon što je šampionat okončan, dvije strane su sjele za pregovarački sto, pronašle zajednički jezik, te aktivirale opciju iz već postojećeg ugovora.

Pobjednički tim se ne mijenja

Trener koji je nakon bogate igračke karijere bio na kormilu Lovćena, Pelistera, Patre i Kompla dokazao se i u Banjaluci. Sa “crveno-plavima” je osvojio šampionski pehar, iako je malo ko vjerovao u uspjeh. Pogotovo nakon dva startna poraza u Ligi za prvaka. Pa ipak, Borac je tada podsjetio na slavne dane. Konkurente za lovor, Vogošću i Izviđač, je deklasirao sa zbirno 25 golova razlike i najviše zahvaljujući tome prvi prošao kroz cilj.

Ko je Marko Komnenović?

Drugo pojačanje Borca za novu sezonu, po svoj prilici, biće Marko Komnenović. Riječ je talentovanom, 21-godišnjem desnom beku iz Trebinja. Iako mlad, Komnenović već ima bogato premijerligaško iskustvo. Karijeru je počeo u Leotaru, dok je branio i boje Gračanice, Dervente i Lokomotive. Prvi dio prošle sezone proveo je u Maglaju, a drugi u redovima sarajevske Bosne.

“Naravno da nam je bila želja da nastavimo saradnju sa dosadašnjim trenerom. Zadovoljni smo poslom koji je odradio Ratko Đurković. To potvrđuje i šampionska titula. Zato nema razloga da mijenjamo šefa struke. Jer, ne mijenja se tim koji pobjeđuje” – izjavio je član Upravnog odbora Borca Vladimir Blagojević.

Čelnici kluba sada imaju novi zadatak – da oforme tim sposoban da se suprotstavi izazovima koji slijede. Ekipu su napustili golmani Damir Efendić i Milan Kosanović, bekovi Danijel Vukićević i Miloš Lončar, te krilo Mirko Maić. S druge strane, u redove prvaka se vratio lijevi bek Nemanja Bezbradica, Borac je blizu dogovora i sa desnim bekom Markom Komnenovićem, dok će u timu ostati i sve domaće snage.

“Kada je u pitanje sastavljanje ekipe, ona će umnogome zavisiti od takmičenja u kojima budemo učestvovali. Ukoliko budemo igrali SEHA ligu i nastupili u Evropi, za to će nam trebati snažnija podrška institucija, grada i privrednika” – dodao je Blagojević.

Sastanak sa čelnicima SEHA lige

Ko će igrati u SEHA ligi i da li će Borac biti dio regionalne elite moglo bi biti poznato do kraja ove sedmice. Naime, delegacija Banjalučana otputovaće na sastanak sa predstavnicima SEHA poslije kojeg bi mnoge stvari trebale biti jasnije. “Crveno-plavi”, kao bh. šampioni, trebali bi da imaju garantovano mjesto. Međutim, čelnici regionalnog nadmetanja bh. predstavnicima najviše zamjeraju što godinama ne uspijevaju da oforme konkurentne sastave koji bi se mogli nositi sa Vardarom, Zagrebom, Vespremom… Uz to, u ligu se vraćaju i srpski klubovi, a težnja sponzora Gasproma da među odabranim vidi i Crvenu zvezdu, dodatno komplikuje stvari.

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rk-borac-durkovic-ostaje-trener-pojacanje-desni-bek-komnenovic/||claudebot