Počinje “Banjaluka Lejdis Open 2017”

Objavljeno: 5. 6. 2017 u 14:38h

Nagradni fond banjalučkog ITF turnira povećan je sa 10.000 na 15.000 američkih dolara.

ITF turnir na šljaci “Banjaluka Lejdis Open 2017” počeo je kvalifikacionim mečevima, dok glavni turnir startuje u utorak.

Nagradni fond turnira povećan je sa dosadašnjih 10.000 na 15.000 američkih dolara, čime je i konkurencija postala znatno jača. Prvi nosilac turnira je Anastazija Vdovenko iz Moldavije, 424. teniserka svijeta.

“Za razliku od prethodne tri godine, nagradni fond turnira je sa 10.000 podignut na 15.000 dolara, tako da je kvalitet znatno jači. Polovina učesnica u kvalifikacijama ima renking, što nije bio slučaj do sada. Kada je u pitanju glavni turnir, najbolje rangirana je Anastazija Vdovenko. Sve igračice su unutar 100 bodova, tako će mečevi biti vrlo interesantni”, rekao je direktor turnira Saša Stovragović.

Povećanje nagradnog fonda opteretilo je organizatora, Teniski klub Banjaluka, koji je ipak uspio u nastojanjima da i ove godine organizuje turnir.

“Finansijska konstrukcija zatvorena je uz pomoć naših prijatelja. Svi koji nam pomažu su prijatelji kluba, tako da niko tu nije slučajno. Nadam se da ćemo i u narednim godinama održati kontinuitet i imati turnir od 15.000 dolara. Ukoliko ne uspijemo, to će biti veliki neuspjeh za klub, grad Banjaluku, ali i samu državu. Ali, optimista sam, iako se turniri u okruženju samo zatvaraju”, naglasio je Stovragović.

Veliki rezultati očekuju se od domaćih takmičarki.

“Uglavnom smo ‘vajld’ karte u kvalifikacijama podijelili našim teniserkama. Drago mi je što su se pokazale u dobrom svjetlu. Nikolina Jović danas igra meč trećeg kola kvalifikacija i nadam se da će proći u glavni turnir, kao prije tri godine. Vjerujem da će i Katarina Jokić napraviti dobar rezultat, pošto je ona učesnica glavnog turnira”, dodao je direktor turnira.

Pobjednica turnira zaradiće 2.117 dolara, dok će drugoplasiranoj pripasti 1.323 dolara. Najbolje teniserke u dublu inkasiraće 860, dok će poražene u finalu zaraditi 464 dolara.

Izvor: Mondo / Foto: Bojan Jakovljević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/pocinje-banjaluka-lejdis-open-2017/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])