RK Borac: Oslabljeni po trofej

Objavljeno: 3. 6. 2017 u 14:58h

Rukometaši Borca poslije titule nastojaće da osvoje i Kup BiH!

Banjalučani danas u Mostaru igraju prvu polufinalnu utakmicu sa domaćim Zrinjskim (početak u 17:00 časova) i sigurno je da će učiniti sve kako bi se plasirali u finale koje je na programu sutra.

“Čeka nas neugodna i kvalitetna ekipa koja će nastojati da pred svojim navijačima dođe do pobjede i prilike da prigrabi pehar. Mi smo osvajanjem šampionske krune naš primarni cilj ostvarili, a vjerujem da je kod mojih igrača ostalo još motiva i snage kako bismo prigrlili još jedan trofej. U današnjem susretu odlučivaće nijanse i mi se iskreno nadmo da ćemo savladati Mostarce i izboriti plasman u finale” – rekao je Ratko Đurković, kormilar Borca.

Pet puta osvajali Kup

Rukometaši Borca su dosad u pet navrata osvajali Kup BiH. Prvi put do tog cilja stigli su 2007, a potom 2011, godine, da bi nakon toga ostvarili tri vezana slavlja (2013, 2014. i 2015. godine). Sada imaju dobru priliku da se i po šesti put raduju o ovom eminentnom takmičenju. A da li će banjalučki rukometaši u tome uspjeti, ostaje da se vidi.

Banjalučani će na završnom turniru nastupiti u kudikamo oslabljenom sastavu. Na put nisu krenuli golmani Damir Efendić i Milan Kosanović te igrači Miloš Lončar, Mirko Majić i Danijel Vukičević.

“Koga nema bez njega se može i mora. Jesmo oslabljeni, ali sam ubijeđen da nas to neće omesti na putu ka finalu Kupa BiH u kojem, ponavljam još jednom, želimo da osvojimo pobjednički pehar” – dodao je Đurković.

Optimista je kapiten i veliki borac na terenu Đorđe Ćelić koji silno želi da podigne još jedan trofej u BiH.

“Iako igramo u okrnjenom sastavu odgovorno tvrdim da smo opet kvalitetniji od Zrinjskog. Borićemo se maksimalno od prvog do posljednjeg minuta i nadamo se ulasku u finale, a onda ćemo i tamo učiniti sve kako bismo sa duplom krunom okončali tekuću sezonu” – naglasio je Ćelić.

U drugoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH večeras igraju Izviđač iz Ljubuškog i Maglaj.

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rk-borac-oslabljeni-po-trofej/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot