RK Borac M:tel rastaje se sa dva golmana

Objavljeno: 30. 5. 2017 u 20:11h

Putevi golmana šampiona BiH Rukometnog kluba Borac M:tel Damira Efendića i Milana Kosanovića se razilaze, a u tim iz Banjaluke vraća se Nemanja Bezbradica.

Vladimir Branković, direktor Borca, potvrdio je da u klub dolazi Bezbradica, lijevi bek, koji je ove sezone igrao za zenički Čelik i Krajinu iz Cazina, a ranije je nastupao u Španiji i Izraelu.

“Bezbradica će biti veliko pojačanje. Saradnja je dogovorena i još treba da potpišemo ugovor”, rekao je Branković i dodao: “Efendić ide u Tursku. Njemu idu sve pohvale za sve šta je uradio za Borac. Što se tiče Kosanovića, odavno znamo da će karijeru nastaviti u Izraelu i samo možemo da im poželimo sreću. Još nekim igračima su istekli ugovori, tako da su u toku pregovori o nastavku saradnje. Ne bih sada govorio o imenima, ali želja je da zadržimo 80 odsto ekipe. Ukoliko bismo uspjeli, to bi puno značilo za narednu sezonu.”

Efendić je potpisao dvogodišnji ugovor sa Selkasporom, a iz Banjaluke će ponijeti lijepe uspomene.

“Bilo mi je lijepo u Banjaluci. Grad je prelijep i dobar za život. Takođe, profitirao sam u klubu sa tradicijom i reputacijom. Nastupi za Borac su i meni digli rejting kao igraču i Borac mi je svakako pomogao da napredujem”, rekao je Efendić, koji je odlično branio ove sezone.

Rukometaši Borca su protekli vikend osvojili titulu prvaka BiH, ali sezona još nije završena, jer će 3. i 4. juna igrati na završnom turniru Kupa BiH u Mostaru. Borac će u polufinalu igrati sa Zrinjskim, dok će se u drugom polufinalu sastati Maglaj i Izviđač.

“Vjerovatno ću biti tu i za Kup”, rekao je Efendić i o očekivanjima u Kupu dodao: “Svi smo iscrpljeni i emotivno i fizički, ali svi smo sportisti i idemo na trijumf. Nemamo imperativ pobjede, ali u svakome od nas tinja sportska vatra koja nas tjera da se borimo i da pružimo maksimum.”

Borac u Kupu neće moći računati na Danijela Vukićevića i Mirka Majića, koji su povrijeđeni.

“Oni neće biti u timu, nema potrebe da rizikujemo. Primarni cilj je ostvaren, a to je osvajanje titule prvaka BiH. Naravno, i u Kupu ćemo pokušati da trijumfujemo i igrači će pružiti maksimum”, izjavio je Branković.

Na pitanje da li će Borac igrati naredne sezone SEHA ligu, Branković je rekao da je o tome rano govoriti i da odluka tek treba da bude donesena.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rk-borac-mtel-rastaje-se-sa-dva-golmana/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot