RK Borac m:tel je šampion BIH! (Foto)

Objavljeno: 28. 5. 2017 u 10:14h

Rukometaši  Borca u dramatičnom posljednjem kolu Lige za prvaka stigli do šampionske titule!

Banjalučani su poraženi u Vogošći 23:21, ali je Konjuh savladao Izviđač 29:28 i Borac je zadržao prvo mjesto ispred Konjuha i Izviđača.

Kakva drama i kakva završnica rukometnog prvenstva BiH!

RK Borac m:tel nije uspio da ostvari pobjedu protiv Vogošće, ali je Konjuh, koji vodi Banjalučanin Bojan Unčanin, savladao Izviđač na svom parketu i tako Borcu obezbijedio titulu.

Velika borba vodila se paralelno u dvoranama u Živinicama i Vogošći, gdje su domaćini odigrali onako kako su najavili – sportski i pošteno do samog kraja.

RK Borac poražen je rezultatom 23:21 u meču u kojem je domaćin imao i po šest golova prednosti, a Banjalučani u samom finišu bili na samo gol zaostatka.

Počelo je loše za Borac, jer je Vogošća povela 4:0, potom i 5:1 i trener Borca Ratko Đurković morao je da reaguje tajm-autom.

Mini-serijom 3:0 Vogošća je otišla na 10:4 i tu prednost održavala do finiša prvog poluvremena kada je Borac golom iz sedmerca smanjio na 15:11.

Borac je tek sredinom drugo poluvremena smanjio na četiri gola zaostatka – 19:15 i natjerao domaće na minut odmora.

Pritisak Borca urodio je plodom i Borac je na 21:19, a potom stigao i na samo gol zaostatka – 21:20.

Vogošća je povisila na 22:20, a nakon tajm- auta Đurkovića prvo je Memić izgubio loptu, a u sljedećem napadu Vukićević je promašio i Vogošća je zabila za 23:20.

Borac je u posljednjih tridesetak sekundi uspio da smanji na 23:21 i Vogošća je stigla do pobjede.

Svi igrači i stručni štab iščekivali su rezultat iz Živinica, a kada je stigla vijest da je Konjuh savladao Izviđač 29:28 počelo je slavlje.

Borac je stigao do šampionske titule BiH, koja je dosad garantovala mjesto u SEHA ligi.

Ostaje da se vidi da li će tako biti i ove godine, s obzirom da bi prema nepotvrđenim informacijama BiH mogla izgubiti mjesto u regionalnoj ligi, koje bi pripalo Srbiji.

Vrlo dramatično bilo je u Živinicama gdje je Konjuh u “infarkt završnici” stigao do pobjede 29:28 i tako ostavio Borac ispred “skauta”.

Ekipa koju vodi Bojan Unčanin, brat pomoćnog trenera i igrača Borca, Dejana Unčanina, odigrala je fer do kraja i poslije trijumfa na svom terenu nad Borcem i Vogošćom upisala pobjedu i protiv Izviđača.

Vodio je Izviđač na poluvremenu 16:14, međutim utakmica je ušla u egal završnicu i sekundi su dijelili goste iz Ljubuškog od remija koji bi im donio šampionsku titulu.

Uspjeli su “skauti” da priđu na 29:28, ali ne i da u posljednjih sedam sekundi da postignu gol vrijedan šampionskog pehara.

Konjuh je slavio 29:28 i zauzeće treće mjesto na tabeli sa devet bodova, koliko imaju i Borac i Izviđač, ali ekipa iz Živinica ima lošiju gol razliku.  Vogošća je završila prvenstvo kao posljednja sa osam bodova.

Izvor: Mondo/Foto: Samir Cacan

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rk-borac-mtel-je-sampion-bih-foto/||claudebot