Zvanično: Trivunović otpušten, evo i zašto…

Objavljeno: 26. 5. 2017 u 13:06h

Ono što se danima šuškalo i što je u gradu na Vrbasu bila javna tajna, nakon jučerašnjeg finala Kupa Grada dobilo je zvaničnu potvrdu – Vule Trivunović nije više trener banjalučkog Borca. Pročitajte razloge ovakve odluke čelnika kluba…

Superiorno osvajanje titule šampiona Republike Srpske nije bilo dovoljno Vuletu Trivunoviću da zadrži posao u banjalučkom Borcu.

Sinoćni meč u finalu Kupa Grada Banjaluka, u kojem je Borac nakon penala porazio Krupu, bio je posljednji za mladog stručnjaka na klupi “crveno-plavih”.

Uprava Banjalučana odlučila je da se Trivunoviću zahvali na saradnji, a ovakvu odluku za MONDO je pojasnio član UO kluba Vico Zeljković.

“Ispred kluba ne može biti pojedinac, kako Trivunović, tako ni bilo ko drugi. Već duže vrijeme znali smo za potencijalni problem s njim, željeli smo preko sportskog direktora Olivera Jandrića, koji je po hijerarhiji odmah iznad njega, kroz sastanke i razgovore da riješimo taj problem, ali nismo uspjeli”, naglasio je Zeljković.

Kako je naveo, jedan od ključnih razloga je taj što Trivunović nije forsirao mlade igrače, što je bio jedan od glavnih ciljeva ove sezone.

“Vule je, kao mlad čovjek, sve ovo doživio vrlo emotivno. Nije shvatio naš petogodišnji plan i projekat. U prvoj godini ispunili smo skoro sve ciljeve, a nismo željeli njemu da se petljamo u posao, određujemo taktiku i sl. Naravno, imao je rezultate koji su više nego dobri i sa te strane smo zadovoljni.Uprava je u januaru dovela šest, sedam igrača koji su nas koštali koliko košta cijela liga. Željeli smo, osim povratka u Premijer ligu BiH, da forsiramo mlade igrače, te da na ljeto imamo jasnu sliku ko od njih koliko može. Morali smo da razmišljamo o transferima, kako bi popunili budžet”, istakao je.

Zeljković se osvrnuo na nedavnu posjetu rukovodstva Borca novom šampionu Hrvatske, Rijeci.

“Rijeka je organizovan klub, iza kojeg stoji kapital. Iza njih stoji čovjek koji sve finansira, ali i takav klub 50 odsto svojih prihoda obezbjeđuje kroz transfere. To znači, ukoliko želimo nekoga prodati, moramo stati iza njega. Mi smo od Trivunovića zahtijevali, a to nije bio interes ni mene, ni Olivera Jandrića, niti bilo koga drugog iz Uprave, nego stav kluba, da se forsiraju mladi igrači, što trener nije prepoznao i uvažio. Imali smo probleme s tim i tokom sezone, ali nismo htjeli u toku prvenstva da pravimo rezove, jer sve radimo sistemski.”

Član Uprave Borca, iako nije želio da ističe pojedince, pomenuo je jedno ime – Vladana Danilovića, zbog kojeg je, između ostalog, došlo do neslaganja uprave i trenera.

“Trener je smatrao da on ne treba da igra, da je mlad, da je još rano i sl, dok je mišljenje svih nas bilo potpuno drugačije. To se vidjelo i po ponudama koje dobijamo za njega. Tražili smo da igra, nastao je problem i na kraju se ispostavilo da nam je Danilović donio tri pobjede i bio jedan od naših najboljih igrača. Trivunović je i juče iskoristio priliku da ga ostavi na klupi, čim je mogao ‘skloniti’ igrača ispod 21 godine. Jedna utakmica nije toliko bitna, ne čini i neće prodati igrača, ali ovdje se radi o jednom sistemu, konceptu koji smo zamislili na početku”, pojasnio je Zeljković.

Borac je osvajanjem titule u Prvoj ligi Republike Srpske ostvario primarni cilj. Iza leđa je ostavio Podrinje čak 21 bod.

“Nama nije bilo bitno da li ćemo titulu osvojiti sa dva ili 25 bodova prednosti. Međutim, trener je očigledno gledao svoj interes, pokušavao da sruši sve moguće rekorde, što ima i pozitivne strane. Ali, kao u svakoj kući, tako i u Borcu, moraju se znati prioriteti”, poručio je.

Iako je bilo najavljeno da će Trivunović sjediti na klupi do kraja sezone, to se neće desiti, s obzirom da je Uprava kluba juče ekspresno reagovala i nakon duela s Krupom uručila otkaz treneru.

“Nakon Trivunovićevih riječi juče, koje nisu bile nimalo ukusne i prijatne, morali smo da reagujemo. Ali, to je njegovo mišljenje i on je to tako doživio, opet ponavljam, možda i previše emotivno.”

Trivunović je naglasio kako Uprava kluba nije bila korektna, te da je odavno tražila njegovog nasljednika, bez da je obavila razgovor sa dosadašnjim šefom stručnog štaba. Zeljković tu ne vidi ništa sporno.

“To nije bilo nikakvo pričanje iza leđa, već više prijateljski razgovori, tokom kojih smo željeli da vidimo kako i drugi razmišljaju, što je u sportu potpuno normalno. Želja nam je bila, u slučaju da dođe do ovakve situacije, da imamo jasnu sliku i kod drugih ljudi”, poručio je član UO Borca.

Takođe, trener koji je sa Borcem u prvoligaškom društvu ostvario impresivne rezultate te izborio ekspresan povratak u Premijer ligu BiH poslije duela sa Krupom izjavio je kako je u decembru dobio posljednju platu, što “dovoljno govori o načinu na koji je tretiran od strane Uprave”.

“Mislim da to nije tačna informacija. Ali, imaćemo sastanak sa Trivunovićem jer želimo ljudski da se rastanemo s njim. Pozabavićemo se finansijama da vidimo da li je to zaista tako. Ako bude, potrudićemo se da dugove isplatimo odmah u toku dana”, rekao je Zeljković i dodao:

“Mislim da nije bilo potrebe za javno spominjanje njegove plate od 1.000 KM, čime je još jednom pokazao nezrelost. Kolika god da je plata, to je stvar kluba i njega. Njegova plata jeste bila 1.000 KM, jer je i on bio dio ovog projekta. Prije Borca vodio je Slogu iz Srpca i Slobodu iz Mrkonjić Grada, gdje se nije baš proslavio. I pored neiskustva, dali smo mu šansu da radi sa ovom ekipom koja je duplo jača nego što treba za ovu ligu. Želja nam je bila da izguramo do ljeta, a onda da sjednemo i vidimo da li će on nastaviti u tom smjeru, ili kao pomoćnik i sl. Ali, nakon ovavke odluke, moraćemo potražiti novog trenera.”

Prethodnih dana u pisanim medijima moglo se pročitati da bi Ljubinko Drulović ili Zoran Milnković mogli biti Trivunovićevi nasljednici. Ipak, Zeljković ne želi da govori o imenima.

“Razgovarali smo sa nekoliko trenera, ali ti razgovori su više bili savjetodavni. Željeli smo da vidimo kako ti stručnjaci razmišljaju, kako vide trenutnu situaciju i šta oni imaju da ponude klubu. Tu nije bilo nekih konkretnih razgovora o preuzimanju kluba. Sve ove priče koje sam ranije naveo Trivunović je doživio kao nešto što smo htjeli da mu nametnemo, što je potpuno pogrešno”, dodao je i još jednom se vratio na sastanak na “Kantridi”:

“Opet se vraćam na Rijeku. Razgovarali smo i s njima o ulozi trenera i sportskog sektora. Složili smo se da se treneru ne treba miješati u posao, on mora imati svoju autonomiju. Ali, mora se znati šta je interes kluba, a Trivunović je to znao od početka i trener tome treba da se prilagodi. Ipak, on je gurao po svom, što je dovelo do ovakve odluke”, zaključio je na kraju Zeljković.

Do kraja sezone u Prvoj ligi Republike Srpske ostala su još tri kola. “Crveno-plave” očekuju susreti sa Drinom, Tekstilcem Kort i Rudar Prijedorom, nakon čega će biti spuštena zavjesa na uspješnu sezonu u kojoj je izboren povratak u bh. elitu.

U narednim danima biće poznato da li će Tešić ostati na klupi do kraja sezone ili će rukovodstvo Velikana iz Platonove ekspresno reagovati, pronaći nasljednika Vuleta Trivunovića, kako bi što prije krenuo sa radom i formiranjem ekipe za nastup u Premijer ligi BiH na jesen.

Marko Tešić

Današnji trening vodiće dosadašnji Trivunovićev pomoćnik Marko Tešić, koji će sjediti na klupi do dolaska novog šefa stručnog štaba.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/zvanicno-trivunovic-otpusten-evo-i-zasto/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot