Rukometni šampion ne dobija pehar!

Objavljeno: 26. 5. 2017 u 20:14h

Rukometaši Borca, Izviđača ili Konjuha sutra će osvojiti titulu najboljeg kluba u BiH. Međutim, šampionski pehar neće biti uručen prvacima.

Razlog za to je činjenica da RS BiH nije uspio da organizuje dodjelu trofeja, pošto se o pobjedniku odlučuje na dvije lokacije – u Vogošći i Živinicama. Lider iz Banjaluke ima bolji međusobni skor od Ljubušaka i Živiničana, te sam odlučuje o svojoj sudbini. Izabranicima Ratka Đurkovića na ruku ide i činjenica da je Vogošća otpisana iz trke. Dakle, “crveno-plavi” pobjedom postaju prvaci.

Od Vogošće do Živinica 98 km

Da bi “skauti” odbranili krunu, potrebno je da savladaju Konjuh, ali i da Borac izgubi. Treća varijanta je najmanje vjerovatna. Živiničani mogu do naslova samo ako Banjalučani izgube, a oni savladaju Izviđač sa 19 golova razlike. Istina, odgovara im i “plus 18”, ali samo ukoliko postignu više od 40 pogodaka.

Sujevjerni Riječani

U komšiluku smo prethodnog vikenda imali suprotan primjer. Fudbaleri Rijeke su dva kola prije kraja imali priliku da osiguraju istorijsku titulu. Savez je ponudio da im uruči pehar u slučaju eventualne pobjede nad Cibalijom, ali su oni odbili taj prijedlog. Da li zbog sujevjerja ili nečeg drugog, nije saopšteno. Četa Matjaža Keka na kraju je slavila sa 4:0 pa će tako sutra biti krunisana na terenu najvećeg rivala, Dinama.

Bilo kako bilo, ko god da prvi prođe kroz cilj, moraće da pričeka na krunisanje, A s obzirom na potpuni haos koji vlada u krovnoj rukometnoj organizaciji, onda ovakav apsurd i ne čudi.

“Kamo sreće da nam je ovo jedini problem. Bilo bi dobro riješiti neke mnogo veće, ozbiljnije nedaće. Postoje tri mogućnosti ko će biti šampion. To niko ne može predvidjeti. Utakmice u Vogošći i Živinicama počinju u isto vrijeme i teško je sve to izvesti. Do sada se nismo susretali s ovakvom situacijom. Zato ćemo pehar najvjerovatnije naknadno uručiti” – izjavio je predsjednik Rukometnog saveza BiH Zdravko Miličević.

Distanca između Vogošće i Živinica i nije tako velika, 98 kilometara. To je približno sat i po vožnje. Na Zapadu smo imali primjere kada se u ovakvim situacijama pehar “pakovao” u helikopter i pred kraj utakmica bio na pola puta između dva odredišta. Naravno, kod nas je nemoguće izvesti nešto slično. Pa ipak, da se sve može kad se hoće, pokazali su u FS BiH.

FS BiH kao pozitivan primjer

I fudbalski šampion BiH će biti krunisan predstojećeg vikenda, tačnije u nedjelju. Takođe, u igri za naslov su tri tima – Zrinjski, Željezničar i Sarajevo, te dvije lokacije – Mostar i Sarajevo. U savezu su napravili računicu i četiri dana pred mečeve odluke saopštili da će u slučaju da “bordo tim” bude prvak, ceremnonija uručenja pehara biti u Sarajevu u 23.00 sata. Do tada će se ekipa vratiti sa gostovanja u Krupi na Vrbasu. Ukoliko Zrinjski prvi prođe kroz cilj, dodjela trofeja biće u Mostaru, u 21.00 čas. Toliko će biti dovoljno da pehar “proputuje” 129 kilometara i stigne iz Sarajeva. I treća, najbrža opcija je da Željo bude šampion. Svečanost bi se u tom slučaju održala od 19.15 na “Grbavici”.

“Trofej će za vrijeme utakmica biti u zgradi saveza. Kad mečevi završe, u približno 18.50 sati, pehar će krenuti ka cilju. Najdalja destinacija je Mostar, ali sam siguran da će dva sata biti dovoljna da dođe na odredište” – pojasnio je direktor za takmičenje Fudbalskog saveza BiH Elmir Pilav.

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukometni-sampion-ne-dobija-pehar/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])