Borac m:tel na pobjedu od titule šampiona BiH!

Objavljeno: 25. 5. 2017 u 09:34h

Rukometaši Borca m:tel u pretposljednjem kolu Lige za prvaka BiH savladali Konjuh 31:24 (16:11) i ako za vikend slave u gostima protiv Vogošće, osvojiće titulu šampiona BiH. Održan i žrijeb polufinala Kupa BiH.

Borac m:tel pobjeda dijeli od titule!

U meču 5. kola Lige za prvaka BiH “crveno-plavi” savladali su Konjuh 31:24 (16:11) i tako stigli na korak od šampionskog slavlja.

Od samog starta utakmice Banjalučani su gostima iz Živinica stavili do znanja da nemaju šta da traže u “Boriku”.

Rastrčani “crveno-plavi” stekli su solidnu zalihu sredinom prvog poluvremena, kada je semafor pokazivao 9:3. Do isteka 30. minuta banjalučki rukometaši uspjeli su da održe prednost i na odmor odu se pet golova razlika, 16:11.

U nastavku još bolja igra domaćih. Prednost Borca m:tel u jednom trenutku iznosila je i deset golova (26:16), da bi na kraju tim Ratka Đurkovića zabilježio trijumf 31:24.

Najefikasniji u timu pobjednika bio je Danijel Vukićević sa devet golova, dok je Mirko Majić postigao jedan manje. Kod Konjuha prednjačio je Davor Kadić, strijelac šest pogodaka.

Borac M:TEL – Konjuh 31:24 (16:11)

BORAC m:tel: Beširević, Memić 4, Đurđević 2, Hercegovac, Daničić 2, Mijatović 2, Bubić, Kosanović (9 odbrana, 1 sedmerac), Efendić (6 odbrana), Nježić, Majić 8, Lončar, Ćelić 1, Ćeranić 1, Unčanin 2, Vukićević 9. Trener: Ratko Đurković.

KONJUH: Husić 3, Mišić, Rizić, Šarić, Marčeta 4, Pejkušić 1, Modrić, Kadić 6 (2), Filipović, Alijagić 1, Sirćo (10 odbrana, 1 sedmerac), Brkić 4, K. Hamzić 3 (3), A. Hamzić 1. Trener: Bojan Unčanin.

Borac m:tel nakon pet odigranih kola drži vrh tabele sa devet bodova, koliko ima i drugoplasirani Izviđač.

Aktuelni šampion na svom terenu večeras je savladao Vogošću 41:31, te će u narednom kolu u Živinicama imati priliku za odbranu titule, ukoliko Borac m:tel ne uspije da savlada Vogošću.

Ukoliko dvije ekipe sezonu završe sa istim brojem bodova, prvo se gledaju međusobni susreti, a zatim gol razlika.

Treba istaći da su Banjalučani uspješniji i od Izviđača (24:28, 37:27) i Konjuha (25:30, 31:24), sa kojim mogu biti bodovno poravnati.

Borac m:tel do titule može i remijem, odnosno porazom, ukoliko Konjuh u posljednjem kolu bude bolji od Izviđaća.

LIGA ZA PRVAKA BIH – 5. KOLO:

  • Borac m:tel – Konjuh 31:24 (16:11)
  • Izviđač – Vogošća 41:31 (16:11)

TABELA: Borac m:tel 9, Izviđač 9, Konjuh 6, Vogošća 5 (-1)*.

*Vogošći oduzet bod zbog napuštanja terena na meču protiv Konjuha.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-mtel-na-pobjedu-od-titule-sampiona-bih/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot