Rukometaši Borca m:tel večeras dočekuju Konjuh

Objavljeno: 24. 5. 2017 u 15:10h

Rukometaši Borca m:tel večeras u petom kolu Lige 4 dočekuju Konjuh (20 časova), a osim tri boda, tituli bi ih dodatno približila pobjeda veća od pet golova razlike.

Ekipa iz Živinica, koja je najprijatnije iznenađenje završnice takmičenja, slavila je u prvom meču sa 30:25, a pošto se lako može desiti da dvije ili tri ekipe na kraju imaju isti broj bodova, vrlo važan faktor mogu da budu međusobni skor i gol-razlika. Ubjedljivom pobjedom protiv “stolara”, čak i uz eventualni poraz u posljednjem kolu u Vogošći, Borac može do titule ako se poklope ostali rezultati. Dvije pobjede sigurno bi značile povratak krune u Banjaluku. Krilni igrač Borca Vladan Đurđević ne pridaje mnogo važnosti kombinatorici.

“Koncentrisani smo samo na duel protiv Konjuha, želimo što ubjedljiviju pobjedu i  ne opterećujemo se kalkulacijama, kojih je mnogo uoči posljednja dva kola. Oni su dobra ekipa, ali su mnogo opasniji na domaćem terenu. Ipak, to nas neće zavarati, jer moramo odigrati kao prethodna dva meča”, rekao je Đurđević.

Poslije odslužene suspenzije na klupu se vraća Ratko Đurković, a Đorđe Ćelić je prošao samo sa novčanom kaznom zbog direktnog crvenog kartona protiv Izviđača. Bez obzira na to što je Borac u igri za titulu, ovaj klub godinama prate veliki finansijski problemi. Direktor kluba Vladimir Branković prekjuče je čak upozorio da je neizvjesno odigravanje meča, ali je juče rekao da su se javili ljudi spremni da pomognu kako bi koliko-toliko ugasili požar i spriječili bruku. Branković je naglasio da igrači još nisu dobili ni marku od dvije i po zaostale plate. Inače, Takmičarska komisija RS BiH juče je registrovala prekinuti meč u Živinicama rezultatom 10:0 u korist Konjuha, dok je Vogošći zbog napuštanja terena njenih igrača oduzet bod. Vogošća ima pravo žalbe na ovu odluku u idućih sedam dana.

Šuman pozvao samo Efendića

Selektor reprezentacije BiH Bilal Šuman pozvao je 26 igrača za mečeve protiv Španije (14. jun, Sarajevo) i Austrije (17. jun, Beč), a od rukometaša Borca poziv je dobio samo golman Damir Efendić.

“Smatram da je još nekoliko naših rukometaša zaslužilo poziv, prvenstveno mislim na Đorđa Ćelića, Miloša Nježića i Gorana Daničića. Ti momci zaista igraju odlično, ali imam utisak da selektor više vjeruje onima koji igraju u inostranstvu, iako dosta pozvanih igra u slabijim klubovima nego što je Borac”, rekao je direktor Borca Vladimir Branković.

Liga 4

Peto kolo: Borac m:tel – Konjuh (20), Izviđač – Vogošća PH (20)

  • 1. Borac m:tel     4        2        0        2        122:106      6
  • 2. Konjuh    4        2        0        2        86:87 6
  • 3. Izviđač 4        2        0        2        105:108      6
  • 4. Vogošća PH   4        2        0        2        76:88 5

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukometasi-borca-mtel-veceras-docekuju-konjuh/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])