RK Borac M:tel apeluje za podršku: Stari dugovi ruše šampionske snove

Objavljeno: 23. 5. 2017 u 10:39h

Rukometaši Borac M:tela igraju sve bolje, bore se za titulu prvaka BiH, ali možda sve padne u vodu zbog nedostaka novca jer klub nema sredstava za organizaciju naredne utakmice protiv Konjuha, koja je na programu u srijedu u Banjaluci (peto kolo Lige za prvaka).

Takođe, igračima se duguju dvije i po plate.

“Ne znam da li će duel biti odigran. Urgentne su plate za igrače, jer bez njih nema utakmice, a organizacija meča košta oko 2.000 KM. Posljednjih pet utakmica je finansirano iz džepova članova uprave kluba, što je sramota za Borac. Imamo podršku od ‘M:tela’, Nove banke, ‘Banjalučke pivare’, ‘Max Mare’, ‘Beme’, odskora Unicredit banke i Komercijalne banke…, ali to nije dovoljno jer smo opterećeni starim dugovima”, rekao je Vladimir Branković, direktor Borca.

Za plate igrača mjesečno je potrebno oko 24.000 KM, stigla je presuda hotela “Talija” (47.000 KM, od toga 10.000 je plaćeno, a kamata je oproštena), a među dugovima je i dug hotelu “Bosna” od 37.000 KM.

“Ukupan dug je oko 130.000 KM i on je nastao prije dolaska ove uprave. Presude iz 2012. i 2013. dolaze na napratu, opterećuju budžet. Vratili smo oko 1.200.000 KM duga, znam da država nema novca, ali ne možemo očekivati da Borac ide naprijed bez podrške i sa ovakvim odnosom”, rekao je Branković.

Podsjetio je da je klub u sporu sa bivšim igračima Stefanom Jankovićem i Nikolom Tešićem i da će njima dug, koji je takođe naslijeđen, biti isplaćen.

Uz to, Borac čeka 20.000 KM od Ministarstva porodice, omladine i sporta RS (ranije su dobili 14.000 KM), tačnije čeka da mu Ministarstvo finansija taj novac prebaci.

Branković je istakao zadovoljstvo što se ekipa uprkos problemima u igračkom kadru (povrede) i finansijama bori za titulu, ali i da ga pogađaju optužbe na račun Borca.

U nedjelju je RK Vogošća u saopštenju navela “da je sudiji Bešireviću bilo bitno da Vogošća padne jer mu je sin golman u Borcu, koji se odjednom probudio kao ekipa koja je već bila otpisana”.

“Izjave nekih čelnika klubova koji su pričali puno o ‘iznenadnim’ dobrim rezultatima Borca vrijeđaju klub, jer znam koliko energije i sredstava ulažemo da bi klub mogao funkcionisati. Kada smo gubili, nismo tražili greške u sudijama, nismo se bavili zakulisnim radnjama, već smo greške tražili u svojim redovima, tako da bih poručio onima koji prozivaju Borac da namješta prvenstvo, da se više bave svojim klubom”, istakao je Branković.

Finansije nisu jedini problem Borca, već i dvorane i termini za treniranje prvog tima, te četiri omladinske selekcije. Iako u klubu kažu da imaju dobru saradnju sa dvoranom “Borik”, zbog koncerata i sajmova ne mogu da koriste sve termine, dok sala u OŠ “Borisav Stanković” nije uslovna, ali da u školi imaju razumijevanja kada je riječ o plaćanju. Treća dvorana koju koriste je u univerzitetskom kampusu.

“Od kada je dvorana pod upravom Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport, imamo probleme. Avansno plaćamo i desilo da se da uplatimo danas novac, a da uveče djecu od 12 godina ne puste u dvoranu jer novac nije proknjižen. Prošlu utakmicu smo igrali u kampusu, dvorana nije uslovna, donosili smo malter da popravimo rupe ispod podloge, a uz to je iskočio osigurač pa je igrano u polumraku”, rekao je Branković, dodajući da je Borcu potrebna dvorana.

Realizacija plana već je počela i izgradnja dvorana, koja bi bila produkt javnog i privatnog partnerstva, dobila je zeleno svjetlo od grada Banjaluka.

“Prijedlog grada je da dvorana bude u blizini parka ‘Mladen Stojanović’, a prema planu, dvorana kapaciteta 1.000 mjesta imala bi dva terena za treninge, džudo salu, salu sa aerobik, hotel, restoran, 70 parking mjesta… Našli smo investitore, jedan od investitora bi bio i Borac, a i grad bi imao vlast nad dvoranom. U najboljem slučaju izgradnja bi počela naredne godine, ali svi ti planovi padaju u vodu kada imamo problem sa odigravanjem već naredne utakmice”, rekao je Branković. 130.000 su dugovanja Borca 20.000 KM treba da odobri Ministarstvo finansija RS 24.000 KM mjesečno potrebno za plate igrača.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rk-borac-mtel-apeluje-za-podrsku-stari-dugovi-ruse-sampionske-snove/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot