Kad rukometni klinci Banjaluke slave rođendan (Foto)

Objavljeno: 22. 5. 2017 u 15:43h

Na mjestu starog igrališta, odakle su krenuli i slavu Banjaluke pronijeli legendarni asovi Abas Arslanagić, Nebojša Popović, Milorad Karalić, Zdravko Rađenović i drugi, Škola rukometa Banjaluka proslavila je svoj četvrti rođendan.

Iako odavno ne postoji rukometno igralište, buduće zvijezde najtrofejnijeg sporta grada na Vrbasu su upravo na tom mjestu odlučile da zajedno sa svojim roditeljima i trenerima naprave svojevrsnu inventuru dosadašnjeg rada.

Osnivač Škole rukometa Banjaluka Draško Budiša naglasio je da je prezadovoljan dosadašnjim rezultatima.

„Ništa nije slučajno, pa ni naše okupljanje na mjestu odakle je praktično potekao banjalučki rukomet. Što se tiče samog rada, okončali smo jedan ‚olimpijski‘ ciklus od četiri godine u kojima smo uspješno realizovali sve zacrtane ciljeve i zadatke. Ovom proslavom četvrtog rođendana željeli smo da podvučemo crtu i krenemo dalje“, izjavio je Budiša.

Prema njegovim riječima, za relativno kratko vrijeme je napravljena baza za buduće profesionalne igrače, oformljena liga gotovo svih banjalučkih škola u rukometu, kao i internacionalni turnir koji je uvršten u proslavu Dana Banjaluke 22. aprila.

„Za četiri godine smo uspjeli da ustabilimo šest trenažnih centara na nivou grada, da napravimo ligu između banjalučkih škola, a od ove godine i da imamo međunarodni turnir u mini rukometu, koji će postati tradicionalan. Plan je da uđemo u još dvije škole u Banjaluci (Petar Petrović Njegoš i Miloš Crnjanski) i tako ‚pokrijemo‘ cijeli grad. Osim toga, u budućnosti želimo i da u svakom naselju napravimo jedan centar za treninge i olakšamo roditeljima i djeci sam trenažni proces“, dodao je prvi čovjek Škole rukometa Banjaluka.

Jedan od roditelja Njegoslav Vasić, čiji sin Sergej već nekoliko godina trenira rukomet, naglasio je da mu je najvažnije da se djeca usmjeravaju ka pravim sportskim vrijednostima.

„Najbitnije mi je da dijete ne bude na ulici, a opet da se druži sa svojim vršnjacima i stiče prijatelje. Ako bude uporan može i da ostvari profesionalnu karijeru, ali i ako ne bude krenuo tim putem, podrška porodice neće izostati“, rekao je Vasić.

Đurković uveličao slavlje

Na proslavu je došao i trener Rukometnog kluba Borac m:tel Ratko Đurković, što je izazvalo oduševljenje među klincima, jer svi do jednog sanjaju da jednom obuku dres „Velikana iz Gospodske“.

Izvor: Mondo / Foto: Nebojša Šatara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kad-rukometni-klinci-banjaluke-slave-rodendan-foto/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot