Borac u problemima: Nema novca, nema utakmice!

Objavljeno: 22. 5. 2017 u 18:38h

Naredna utakmica u Ligi za prvaka BiH između rukometaša Borca i Konjuha je pod znakom pitanja.

Ovo je saopštio Vladimir Branković, direktor banjalučkog premijerligaša, a kao razlog je naveo tešku novčanu situaciju u ovom trofejnom klubu.

“Zaista je neizvjesno odigravanje meča sa rivalom iz Živinica i tačno je da je problem novac. Samo igračima dugujemo dvije i po plate, a za isplatu jednog ličnog dohotka neophodno je da obezbijedimo 24 000 maraka. Osim toga treba nam i dodatnih blizu dvije hiljada maraka za organizaciju susreta za koju su ranije iz sopstvenih džepova izdvajali članovi uprave” – napomenuo je Vladimir Branković.

Uzdaju se u klubu da bi uskoro mogli da dobiju sredstva od Ministarstva finansija Republike Srpske.

“Nama je ranije određeno da ćemo dobiti 34 000 maraka, a do sada nam je isplaćeno 14 000. Činimo sve napore kako bi nam isplatili preostala novčana sredstva kako bismo rješili barem dio nagomilanih problema. Takođe, želim da napomenem da od Grada Banjaluka kvartalno dobijamo sredstva i sa njima imamo izuzetno dobru saradnju” – dodao je Branković.

Muka sa starim dugovanjima

Direktor Rukometnog kluba Borca ističe kako muku muče sa dugovima koji su napravljeni prije dolaska sadašnje uprave.

“To nam zadaje ogromne probleme i znatno otežava funkcionisanje kluba. Sadašnje rukovodstvo na čelu sa predsjednikom Milanom Radovićem je vratilo preko milion i 200 000 maraka dugovanja iz 2012. i 2013. godine. Ima tu još blizu 140 000 maraka da se vrati i onda možete da vidite sa kakvim se problemima suočavamo” – napomenuo je naš sagovornik.

Branković je potom dodao kako se hotelu “Bosna” i “Talija” duguje po 37 000 maraka i da to nije sve.

“Imamo trenutno spor sa dvojicom biviših igrača, Stefanom Jankovićem i Nikolom Tešićem i prema njima će biti izmirena dugovanja. Želim da kažem kako smo morali da isplatimo osam hiljada maraka za Nevena Crnogaću iako je bez ikakve nadoknade dobio ispisnicu kako bi otišao u drugu sredinu” – istakao je direktor banjalučkog premijerligaša.

Problemi sa terminima

Vladimir Branković saopštio je kako imaju odličnu saradnju sa menadžmentom JUSC “Borik” kao i sa rukvodstvom OŠ “Borisav Stanković”, ali da i dalje imaju problema sa terminima.

“Ljudi iz ova dva objekta zaista nam uvijek izlaze u susret i nemamo na njihov račun nijednu primjedbu. Kada je u pitanju sala u školi u Lazarevu moramo uputiti apel nadležnim institucijama da se što prije obavai sanacija, jer postoji problem sa parketom i svlačionicama. S toga samo prinuđeni da tražimo dodatna rješenja za treninge mlađih selekcija, a ponekad i za prvi tim kada se desi da je “Borik” zauzet” – napomenuo je direktor Borca.

Posljednju utakmicu u Ligi za prvala Banjalučani su odigrali u “Kampusu” u kojoj su morali samostalno rješavati određene nedostatke.

“Bilo je problema sa električnom energijom kao i sa podlogom te smo morali lijepiti dodatne trake kako se igrači ne bi povrijedili. Ranije se dešavalo da rukovodstvo DIF-a, pod čijim je nadzorom dvorana, našu djecu od 12 godina vrate sa treninga, jer navodno nisu uplaćena sredstva za termin. Smatram da je to odluka dekana fakulteta koji radi kao kondicioni trener u Izviđaču iz Ljubuškog” – kategoričan je Branković.

Direktor Rukometnog kluba Borac najavio je izgradnju sopstvene dvorane koja bi bila na lokaciju parka „Mladen Stojanović“.

“Ponudili smo idejno rješenju gradskim vlastima i od njih smo dobili pozitivne signale. Bila bi to mulitifunkcionalna dvorana i sa mnogim sadržajima, a čak bi uz restoran bio urađen i hotel dok bi kapacetet dvorane bio hiljadu mjesta. Imamo rješenje i za investitore među kojima je i Borac, a ukoliko bude sve u redu u tom slučaju se nadam da će radovi početi naredne 2018. godine” – zaključio je Vladimir Branković.

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-u-problemima-nema-novca-nema-utakmice/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot